29 / 03 / 2024

Ünlü mimarların projeleri UNICERA Fuarı 'nda!

Ünlü mimarların projeleri UNICERA Fuarı 'nda!

Projeleri çizgiden gerçeğe dönüştüren mimarların ve yaşam alanlarını şekillendiren markaların hayata geçiş öykülerinin anlatıldığı ‘çizgiden Gerçeğe ' filmi, 3 Mart 'ta UNICERA Fuarı 'nda izleyicilerle buluşuyor    



Mimari projelerin doğuşu, konsept gelişim aşamaları, sorunları ve teknik çözümleriyle gerçeğe dönüşme hikayelerini 8 ünlü mimarın sözleriyle aktaran ‘çizgiden Gerçeğe ' filmi, 3 Mart perşembe günü TÜYAP Marmara Salonu 'nda gerçekleşecek gala gösterimiyle izleyicilerle buluşacak.
 
8 farklı projenin, fikir aşamasından eserlere dönüşüm öykülerinin yaratıcıları tarafından anlatıldığı filmde; Sinan Kafadar ‘Taksim Gezi Otel ', Dara Kırmızıtoprak ‘Gölmahal Konutları ', Gökhan Avcıoğlu ‘Autopia ', Metin Hepgüler ‘Autoport ', Mehpare Evrenol ‘Acıbadem Ak- Asya ', Ece Ceylan Baba ‘The Medison Hotel ', Abdullah Burnaz ‘çubuklu Vadi ', Necibe Darcan ‘Ermeni Müzesi ' projeleriyle yer alıyor.
 
‘çizgiden Gerçeğe '
 
METİN HEPGÜLER / Autoport  
İstanbul Haramidere 'de otomobil alışveriş merkezi olarak inşa edilecek Autoport 'da, ziyaretçilerin tüm mekanı algılayarak, dolaşım imkanlarını fonksiyonel olarak ön plana almak amaçlanıyor. Yapı, market, kafeterya, restoran, ofis ve galerilerden oluşan proje, 126.000 m ² 'lik alana konumlanıyor.
 
MEHPARE EVRENOL / Ak-Asya Acıbadem Konutları
Ak-asya Acıbadem projesinde 600 konut bulunuyor. Ak-asya Acıbadem projesinin son etabı olan Kent Etabı 'ndaki 40 katlı kule bloğu 172,6 m yüksekliğinde ve İstanbul 'un en yüksek ilk 5 kulesi arasında yer alıyor. Projenin ortak sosyal alanı olan Central Park ise toplam 26.000 m ² yeşil alana sahip. Ayrıca projenin göl etabında da 7500 m ² lik bir biyolojik gölet bulunuyor. Central Park'ta 900 m ² büyüklüğünde İstanbul'un ilk ve tek doğal kumsallı açık havuzu da yer alıyor.
 
SİNAN KAFADAR / Gezi Hotel Bosphorus
çevre duyarlılığı ve sorumluluğunu yenilenme sürecinde her zaman ön planda tutan Gezi Hotel Bosphorus, tüm altyapı ve teknik donanımını da bu yaklaşım doğrultusunda hayata geçirmiş bir proje. Oteldeki çevreci uygulamanın yanı sıra; otel 24 saat yüzde 100 klimatize taze hava, cephe sistemi ile maksimum izolasyon, ısı geri kazanım sistemi ile yüzde 20'ye yakın enerji tasarrufu, ısıtma ve soğutmada kullanılan klima cihazlarımızın atık enerjilerinden sıcak su üretimi ve yağmur sularının tekrardan yararlanılıyor.

GÖKHAN AVCIOĞLU / AutopiaAutopia, otomobil ve insanın bir arada olabileceği bir yapı olarak yaratılmış bir proje 50 dönüm arazi üzerine konumlanmış. Bina içindeki kat yükseklikleri 7.5 metreye ulaşıyor. Yeni ekolojik gelişmelerin, arabayla insan arasındaki ilişkiyi yeniden test ve tahlil edilen bir bina. Ön kısmında ise birinci el araba satışı ve restoranlar için düşünülen bir meydan var. Üzerinde test sürüş pisti var.
 
DARA KIRMIZITOPRAK / Gölmahal Konutları
Büyükçekmece Gölü kıyısında inşasına başlanan, doğaya saygılı duruşu ile doğadan aldığını doğaya geri kazandıran, ‘sürdürülebilir ' bir proje olan Gölmahal, 92,470 m ² 'lik bir alan üzerinde 38 villadan oluşuyor. Proje, çevre dostu ve enerji tasarrufu sağlayan uygulamaları ile sürdürülebilir yaşam olanağı sunuyor.
NECİBE DARCAN / Surp Pirgiç Ermeni Hastanesi
1834 yılında kurulan Surp Pirgiç Ermeni Hastanesi, 2002-2004 yılları arasında restore edilmiştir. Eşsiz bir restorasyon başarısı sergileyen müze binasında, her detay tarihi dokusu bozulmadan yenilenmiş.
 
ECE CEYLAN BABA / The Madison Hotel
The Madison Hotel, İstanbul 'un eğlence, sanat, kültür, iş ve alışveriş merkezi olan Taksim 'de bulunuyor. Kentin her noktasına kolaylıkla ulaşılabilir bir konumda olan otel 2 suit, 1 özürlü, 105 standart olmak üzere 108 oda kapasitesine sahip. Kongre organizasyonları, iş toplantıları, sergiler ve kokteyller için tam donanımlı 2 toplantı salonuna sahip yapıda 100 kişilik restoran, kapalı yüzme havuzu, sauna, hamam, jimnastik salonu ve masaj odası bulunuyor.
 
ABDULLAH BURNAZ / çubuklu Vadi Evleri
çubuklu Vadi Ev projesi, ne çok modern, ne çok klasik. Tavanda putrelleri genel doğallığıyla açıkta bırakan, sıklıkla kullanılan mermeri, cam ve ışık oyunlarıyla bir heykeltıraş gibi işlenen proje farklı tarzları bir arada sunuyor.
 


Geri Dön