23 / 04 / 2024

Ünsal Mahallesi'ne imar müjdesi!

Ünsal Mahallesi'ne imar müjdesi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ünsal Mahallesi'nde semt pazarı, esnaf ve okul ziyaretinde bulundu. Kepez Ünsal Mahallesi ne imar müjdesi geldi. Bölgede mülkiyet problemlerinin yüzde 90'nı çözüldü



BAŞKAN Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ve mahalle muhtarı Nazmi Cabadak ile ilk olarak semt pazarım gezerek pazarcı esnafının ve bölge halkının hizmetle ilgili taleplerini dinledi. Başkan Tütüncü, daha soma bölgedeki işyerlerini ziyaret ederek esnafla sohbet etti. Son olarak Ünsal İlkokulu'nu ve Ortaokulu'nu ziyaret eden Başkan Tütüncü, okula kazandırdıkları ek hizmet binasında incelemelerde bulundu. Sınıfları da gezen Başkan Tütüncü, öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında başarüar diledi. 

Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Başkan Tütüncü, bölgenin şehirleşmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarım kaydetti. Başkan Tütüncü, "Ünsal'ın en önemli problemi mülkiyetti. Vatandaşlarımızı, gecekondularının yerine binalarım yapabüecekleri imar haklarına ve tapularına kavuşturduk. Ayııı şekilde eğitim kurumlarımızın ihtiyaçlarım karşıladık. Ek okul binasının yapılmasını sağladık. Yeni yollar açtık. Böylece imara uygun binaların yapılmasını hızlandırdık.Bölgedeki DSİ su kanalının çevre düzenlemesini yaptık.Yeni park çalışmalarıyla bölgede farklı bir şehirleşmeyi sağladık.Mahalle caminin eksiklerinin giderilmesine önem verdik. Muhtar evini yaptık.Göreve geldiğimizde semt pazann zemini çakıldı.Pazara sıcak asfalt dökerek, esnafımızı ve vatandaşlarımıza temiz bir semt pazarı hizmeti sunduk" dedi. 

Ünsal Mahallesi'ne olan ilgi ve alakaların sürdüğünün altım çizen Başkan Tütüncü şunlan söyledi: "Bu yıl asfalt sezonunu Ünsal Mahallesi'nde açmamız, mahalleye daha çok hizmetin geleceğinin ve bölgenin hızlı bir şekilde şehirleşeceğinin mesajıydı. 

Geçtiğimiz dönem mahallenin mülkiyet problemlerinin yüzde 90'nını çözdük. 

Yeni dönemde yüzde 10'luk kısmım da çözmek için gerekli adımları atıyoruz. 


Mahallenin en önemli beklentisinden bir tanesi alt yapıya kavuşabilmekti.Bunun için de hem Büyükşehir Belediyemiz hem de doğalgaz ve elektrik idaresi ile gereken her türlü çalışmaları yapıyoruz. Bu dönem içerisinde alt yapı çalışmalarını tamamlamak arzusundayız." Başkan Tütüncü, şehirleşmeye yönelik çalışmalardan sonra Ünsal Mahallesi'ne önemli ticari yatırımların gelmeye başladığım belirterek,"Bir bölgeye ticari yatırımların gelmesi o bölgenin aslmda kalkınması ani amma geliyor. Şehirleşmeye dönük attığımız adımlar bu dönemde çok daha farklı bir şekilde neticelerini verecek. Eğitimden sağlığa, temel ihtiyaçlardan konuta kadar çok farklı yatırımları bölgeye gelecek" açıklamasını yaptı. 

Başkan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte önümüzdeki günlerde Ünsal'a komşu Kepezaltı ve Santral mahallelerinde yapacakları kentsel yenileme projesiyle birlikte bölgenin itibarının artacağım söyledi. 


Konuşmasının sonunda Ünsal'a imar müjdesi de veren Başkan Tütüncü, "Ünsal Mahallesi'nin batısmda 2 bin 700 dönümlük alanın, beklenen imar planlamasını da en güzel şekilde yapacağız. Batı Çevre Yolu'nun yapılmasıyla birlikte çok daha farklı heyecanı, kalkınma hamlesini bölgemizde yaşatacağız" ifadesini kullandı. 

AK Parti Kepez İlçe Başkam Yusuf İşeri de yaptığı açıklamada, "Esnaf dostu olarak yine esnafın yarımdayız. Semt pazarlarına yönelik ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. 

Ünsal Mahallesi'nde müthiş bir dönüşüm yaşanıyor .Teşkilatımızla, belediyemizle, muhtarlarımızla birlik ve beraberlik içerisindeyiz" diye konuştu. 


Yeniyüzyıl Gazetesi


Geri Dön