25 / 04 / 2024

Ünye Kültür Yolu projesi hız kesmiyor!

Ünye Kültür Yolu projesi hız kesmiyor!

Ünye’nin turizmde en önemli projesi olan “Kültür Yolu” projesi hız kesmeden devam ediyor. Kültür yolu projesinde önemli isimlerden de destek geliyor. Bunlarda biri de Ünyeli ünlü mimar, restorasyon uzmanı ve mimarlık tarihçisi Prof.Dr. Zeynep Ahunbay.




Prof.Dr. Ahunbay bugün Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı makamında ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde restorasyon çalışmalarına başlanan ve kültür yolu projesinin en önemli ayaklarından biri olan Saray Hamamı çalışmaları hakkında bilgi alan Prof.Dr. Zeynep Ahunbay, çalışmalarla ilgili elinden gelen desteği vereceğini belirtti.


Kültür Yolu projesi kapsamında ki çalışmalar hakkında bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “ Kültür Yolu Projesi kapsamında “Yalı Kilisesi” restorasyonunu tamamladık, müze ev olarak bildiğimiz ve artık bugünden itibaren “yaşayan kültürel miras müzesine” dönüştürdüğümüz bu değerimizi içerisinde ziyaretçilerin tarihi olguları yaşayarak gözlemleyebileceği bir müze haline getirdik. Yine kadılar yokuşunu komple elden geçirdik ve bitirdik. Bakırcılar Arastası’nda bir tarafın cephe sağlıklaştırmasını bitirdik. Yine Kefeli Han’ın kamulaştırmasını tamamladık ve projesi bitti. Aynı güzergâhta bir çömlek faaliyetinin de hayata geçirilebileceği bir yerin kamulaştırmasını yaptık” dedi.


Başkan Çamyar, “ Şunu iyi biliyoruz, geçmişimize yaptığımız yatırım aynı zamanda bizi geleceğimize taşıyan bir yatırım. Biraz zor bir süreç ve adeta iğne ile kuyu kazmak gibi ama ortaya çıktığında da gelecek nesillere çok hoş bir seda bırakacağız. Ben destekleriniz için sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Ünyeli ünlü mimar, restorasyon uzmanı ve mimarlık tarihçisi Prof.Dr. Zeynep Ahunbay ise Ünye Belediyesi’nin “kültür yolu projesinden övgü ile söz etti. Ahunbay, “ Ünye tarihi geçmişi çok eski olan bir şehir tarihi öğelerin gün yüzüne çıkarılması da kentin turizm potansiyeli açısından çok önem taşıyor. Bu süreçte elimden gelen desteği vereceğimi buradan belirtmek istiyorum” dedi.


Prof.Dr. Ahunbay, Ünye Belediyesinin kültür yolu çalışmasının takdire şayan olduğunu vurguladı.



Ünye Belediyesi



Geri Dön