23 / 04 / 2024

Ünye Yeni Pazar alanı projesi tam gaz!

Ünye Yeni Pazar alanı projesi tam gaz!

Ünye Yeni Pazar alanı projesini çalışmaları devam ediyor. Çelik konstrüksiyon ayaklarının temeli atılırken, yarın ise beton zemin uygulaması başlayacak.



Ünye Yeni Pazar alanı projesini çalışmaları devam ediyor. Çelik konstrüksiyon ayaklarının temeli atılırken, yarın ise beton zemin uygulaması başlayacak. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.


Başkan Çamyar; “Seçim döneminde ifade ettiğimiz gibi yirmi birinci yüzyıla yakışır bir kent inşa edeceğiz demiştik. 10 dönümlük bir alanda eski minibüs garajında çalışmalar devam ediyor. Bu bölgeye eski Pazar yeri dediğimiz Pazar alanını taşıyacağız. Şu an çelik konstrüksiyon ayaklar için ayak temeli çalışmaları yapılıyor. Yarından itibaren beton uygulamasına geçilerek hemen altyapı tamamlanmış olacak. Müteahhit firma çalışmasını tamamladığında pazaryerini bu alan taşımış olacağız.” Dedi.


Başkan Çamyar yeni yapılan bu alanında geçici olduğunu belirtti. Esas kalıcı ve ana Pazar alanının tabakhane deresinin kenarının olacağını belirten Çamyar, tabakhane deresi ıslah çalışmalarının ardından hayata geçirilecek proje sonunda Pazar alanını daimi yerine kavuşacağını söyledi. Eski minibüs garajı alanına taşınacak pazaryerinin bir geçiş süreci nedeniyle bu bölgeye alınacağını hatırlattı.


Mevcut pazaryerinin boşaltılması ile o bölgede bulunan 24 dönümlük alanı da dönüştürmüş olacaklarını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “ o bölge için Kültür Sarayı ve Ünye Belediyesi hizmet binasından oluşan muhteşem bir proje hazırlıyoruz” dedi.


Çamyar, “çalışmalarda yaz sıcağına rağmen başarılı bir performans gösteren tüm çalışanlarımı alın terinden öpüyorum ve kutluyorum” diye konuştu


Ünye Belediyesi 



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Ordu’nun Ünye ilçesinde eski pazar yerinin taşınacağı eski minibüs garajı alanında yapılan çalışmalarda sona geliniyor.


10 dönümlük bir alana sahip eski minibüs garajı yeniden inşa edilerek kapalı pazar alanı haline getiriliyor. Geçen hafta çelik konstrüksiyon ayakları için temel çalışmalarının yapılmasının ardından pazar alanının zeminini oluşturacak beton çalışmalarına da başladı. Beton çalışmasının tamamlanmasının ardından pazar alanının üstü kapatılacak.


24 dönümlük alana sahip mevcut eski pazar alanı ise kültür sarayı projesine ev sahipliği yapacak. Pazar alanının taşınmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak olan Ünye Kültür Sarayı’nın çevre düzenlemeleri ise Ünye Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek.


Milliyet 


Geri Dön