19 / 04 / 2024

Ünye yeni pazar yeri için geri sayım başladı!

Ünye yeni pazar yeri için geri sayım başladı!

Ünye’de yıllardır şehir içinde adeta kangren haline gelen pazaryeri ile ilgili somut adımlar atan Ünye Belediyesi Yeni Pazar alanında çalışmalarını tamamlıyor.




Eski minibüs garajı olarak bilinen alanda yapımına başlanan yeni pazaryeri alanında zemin altyapısının tamamlanmasının ardından kapalı alanla ilgili çelik konstrüksiyon direklerinin de montajı tamamlandı. Üst kısmının kapatılması ve dükkân alanlarının belirlenmesi ile tamamlanacak olan yeni pazar alanında incelemelerde bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.


YENİ PAZARYERİ KURBAN BAYRAMI’NA YETİŞECEK


İncelemeler sonrası basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “yeni pazar alanımızda çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah Kurban Bayramına yetiştirmeye çalışıyorlar. Burası biter bitmez eski pazaryerini buraya taşımız olacağız. Eski pazaryerinin kurulu olduğu 24 dönümlük alanın 7 dönümünü Kültür Sarayı olarak ayırmıştık. Ankara’da ki ziyaretlerimizi tamamlayıp dönmüş olduk. Ak Parti’mizin 15.kuruluş yıldönümü münasebetiyle gitmişken 2 gün hem bakanlıklarda hem de Karayolları Genel Müdürlüğümüzde Tabakhane deremizle ilgili hem de Kültür Bakanlığımızda Kültür Sarayımızla ilgili 2 odak çalışma gerçekleştirdik” dedi.


KÜLTÜR SARAYI 15 MİLYON LİRAYA MALOLACAK


Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “ Kültür Sarayımız 15 milyon liralık bir proje olacak. İçerisinde biri 600 kişilik olmak üzere 3 adet salon, kütüphane, el sanatlarıyla ilgili sınıflar, boyama salonları gibi birçok sosyal unsur olacak” diye konuştu.


ÜNYE İKİNCİ MEYDANINA KAVUŞUYOR


Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’nin yeni bir meydana kavuşacağı müjdesini de verdi. Çamyar, “eski pazaryeri alanında bulunan 17 dönümlük alanla ilgili meydan projesi üzerinde çalışıldığını, pazaryerinin taşınması ile birlikte aynı anda kültür sarayı ile birlikte meydanla ilgili de ihaleye çıkılacağını belirtti. Başkan Çamyar, “ meydan projemizi 1,5 yıl gibi bir sürede bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.


Başkan Çamyar, “hiç kimsenin yapılamaz dediği şeyleri hayata geçiriyoruz. Ünyeyi modern şehircilik anlayışı ile yönetmeye devam ettik ve edeceğiz” diye konuştu.  



Ünye Belediyesi



Geri Dön