29 / 03 / 2024

Ünye'de kamulaştırma için 5 milyonluk ödenek ayrıldı!

Ünye'de kamulaştırma için 5 milyonluk ödenek ayrıldı!

Ankara’ya giden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar "Bizim tahmini kamulaştırma bedelimiz 5 Milyon TL idi, genel müdürümüz bölge müdürüne 5 milyonluk rakamın hemen aktarılması ile ilgili sözü de vermiş oldu" dedi




Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, makamında gerçekleştirdiği basın toplantısıyla  Ankara  ziyaretlerini değerlendirdi. Ankara’da birçok önemli konuyu görüştüklerini belirten Başkan Çamyar, gençlik merkezi projesi için zemin etüt çalışmalarının bitirildiğini, ihaleye çıkıp iki ay içinde çalışmaların başlayacağını ifade etti.


Perşembe günü Ankara’ya giderek, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş başta olmak üzere çeşitli makamlara ziyaretlerde bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ankara dönüşü basın toplantısı düzenleyerek ziyaretleri değerlendirdi.  Ziyaretlerin temel amacının Tabakhane Deresi’nin batı yakasındaki kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, kamulaştırma için 5 milyon TL’lik ödenek alındığını belirtti.


Kamulaştırma İçin 5 Milyonluk Ödenek Ayrıldı


Başkan Çamyar konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz ile birlikte Karayolları Genel Müdürümüz Mehmet Cahit Turhan ile bir araya geldik. Batı yakasında adliyeden başlayarak sanayi sitesine kadar olan kısımda toplamda 21 tane,  diğer yakada da birkaç tane kamulaştırılmayı bekleyen konutlar var. Kamulaştırmayla ilgili ulaştırma bakanımız Lütfi Elvan bölge müdürümüze bununla ilgili bir talimat vermişti; bunun gerçekleştirilmesi için Ankara ziyaretimizi gerçekleştirdik. Genel Müdürümüz bölge müdürüne gerekli talimatları ulaştırdılar. Eylül ayının 18’ine kadar proje çalışmaları bitecek, 22 Eylül tarihi itibarı ile de kamu kararı yararı alınacak. Bizim tahmini kamulaştırma bedelimiz 5 Milyon TL idi, genel müdürümüz bölge müdürüne 5 milyonluk rakamın hemen aktarılması ile ilgili sözü de vermiş oldu. Bu süreçte bize destek veren başta başbakan yardımcımız Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımıza, bizle birlikte süreci takip edip gayret sarf ettiği için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


2015 yatırım planına alınan Kültür Sitesi projesi ile ilgili Kültür Bakanlığı ile yapılan görüşmeleri de değerlendiren Başkan Çamyar, proje aşamasının 3 ay süreceğini ardından da ihaleye çıkılacağını söyledi. Başkan Çamyar, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Önemli görüşmelerden bir tanesi de Kültür Bakanlığı ile ilgiliydi. Kültür Bakanlığı kültür sitesini 2015 yatırım programına aldı ve ihale bedeli olan yüzde onluk bedel hesaplarında duruyor. Burada plan değişikliği gerekiyordu, bununla ilgili çalışmaları tamamladık ve dosyamızı kültür bakanlığımıza ulaştırdık. Proje çalışması yaklaşık üç ay sürecek ve onun peşinden de ihale denilecek. Kültür Bakanlığı’nda Kale ile ilgili görüşmelerde de bulunduk, maalesef kültür Bakanlığı’nda bürokrasi çok yavaş işliyor. Orman Müdürlüğü’ne ait 20 parselimiz var biz bu parsellerin tamamının devrini istemiştik. Ancak Orman Bakanlığı yönetmelikte bir engel olduğunu söyledi. Orman Bakanlığı Kültür başkanlığı bizden istesin daha sonra Kültür Bakanlığı size tahsis etsin dediler. Ben oradayken yazıları faks yoluyla aldık, Orman Bakanlığı’na gerekli yazıyı yazdırdık. Orman Bakanlığı onlara tahsis edecek Kültür Bakanlığı da bizlere tahsis edecek. Bizlerde ikinci etap ihaleye çıkıp dehlizlerin temizliği işine girmiş olacağız.”


“Gençlik Merkezi Hayırlı Olsun”


Ankara’da görüşülen diğer bir önemli konunun da gençlik merkezi projesi olduğunu belirten Başkan Çamyar, “gençlik merkezimiz Ünye’mize hayırlı olsun diyebiliriz. Zemin etüt çalışmaları bitirildi, hangi projeyi uygulayacağımızı netleştirdik. Tabakhane deremizin kenarında uygulanacak olan proje için hemen ihaleye çıkıp yaklaşık iki ay sonra start vermiş olacağız.  alanımız daha önce yüzme havuzunun olduğu alan, bu projeyi uyguladıktan sonra bir yüzme havuzu sözünü de bakanlıktan aldık. Oradaki yol ve ıslah çalışmaları bittiğinde, minibüs garajı bittiğinde gençlik merkezi bittiğinde orada çok güzel bir görüntü bizleri bekliyor olacak.”


“Kampüs Alanı için 3 Milyon TL Sözü Aldık”


Son olarak Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüştüklerini belirten Başkan Çamyar, kendisiyle uzun bir sohbet gerçekleştirdiğini ve kamuoyunun merakla beklediği kampus alanıyla ilgili önemli gelişmelerin yaşandığını kaydetti. Bugüne kadar 100 bin liranın üzerinde harcama yaptıklarını hatırlatan Başkan Çamyar, “Göreve geldiğimizden beri yaklaşık 100 bin liranın üzerinde bir para harcadık. Bu parayı zemin etütlerine, yerleşke planlarına, ağaçların sayımına harcadık. Geçtiğimiz hafta Ordu Üniversitesi Rektörümüzü ziyarete gittik. Yapmış olduğumuz görüşme çerçevesinde o alana eş zamanlı olarak 3 bina yapılırsa projenin hayata geçeceğini ifade ettiler. Bizde bu kapsamda bir binayı üniversite yapsın, bir bina için başbakan yardımcımızdan özel kaynak isteriz, bir binayı da Ünye Belediyesi olarak biz ve iş adamlarımıza güvenerek yaptırırız demiştim. Aynı cümleyi Sayın Başbakan Yardımcımıza ifade ettiğimde Maliye Bakanımız Mehmet Şimşeği aramak suretiyle 3 milyonluk bir kaynak sözünü ondan almış oldu. Bu kaynak bir binanın yapımı için yeterli olacaktır. Bizde buradan Ünye’deki iş adamlarımızı bizle birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.  Ünye Belediyesi olarak yokluk ve darlık içerisinde bir binanın temelini atmaya hazırım. Üstünü de inşallah iş adamlarımız yapmak suretiyle ilerleyen yıllarda Ünye’mizi bir kampüs alanına kavuşturmuş olacağız.”


Başkan Çamyar son olarak,“Biz hedeflerimizi biz ufkumuzu geniş tutacağız, çünkü Ünye’miz her geçen gün büyüyor. Ankara’dan önemli meseleleri hallederek döndük diyebilirim. Biz kesin olan ifadelerle konuşuyoruz, biz milletimize verdiğimiz sözü harfiyen yerine getirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz” cümleleriyle konuşmasını tamamladı.


 



Ünye Belediyesi




Geri Dön