26 / 04 / 2024

Ünye'de mülkiyet sorunu çözülüyor!

Ünye'de mülkiyet sorunu çözülüyor!

Ünye’de şahısların kullandığı, ancak mülkiyeti Ünye Belediyesi’ne ait olan parsellerin şahıslara satılarak devredilmesiyle ilçede kangren olan mülkiyet sorunu çözümleniyor.



Ünye Belediyesi eylül ayı olağan Belediye Meclis toplantısında ilçede yaşanan mülkiyet soruna çözüm için kararlar aldı.


Sorunlu parseller satışa çıkıyor

Gündemde görüşülen maddeler arasında mülkiyeti Ünye Belediyesi’ne ait olan Bayramca, Saraçlı, Liseler ve Kaledere Mahallelerinde parsellerin satılması konusu görüşülerek kabul edildi.


Konuyla ilgili Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Buradaki parseller problemli parseller, o yüzden satıyoruz. Arsa belediyenin görünüyor, üstündeki yapılar şahısların. Bu hukuki bir ayıp, ortadan kaldırmamız gerekiyor” dedi.


Çamurlu Mahallesi’ndeki kangren olan sorun çözülüyor

Gündemde görüşülen bir diğer maddede Çamurlu Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 197 ada 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ve 51 nolu parsellerin ıslah imar uygulaması sonucu oluşan parsellerin 2981/3290 sayılı kanun kapsamında başvuruda bulunan hak sahibi kişilere tapuları verilmesi konusu görüşüldü. Ünye Belediyesi’ne devri yapılan gayrimenkullerin listesi olup, parsel başı 3 bin lira masraf bedelle ilgililerine tapu devrinin yapılması kabul edildi.


Belediye Başkanı Çamyar, “Buradaki alan toplam 7 dönümlük bir alan ve üzerinde yapılaşma var ama kişilerin tapuları yok. Biz bu sorunun çözümü ile ilgili 3 bin liralık masrafla oradaki vatandaşlarımıza tapu dağıtımı yapacağız” diye konuştu.


Ünye Kent Gazetesi


Geri Dön