29 / 03 / 2024

Urbanist Yatırım, Beyoğlu'nu yeniliyor!

Urbanist Yatırım, Beyoğlu'nu yeniliyor!

Farklı sektörlerde çalışırken 2006 yılında gayrimenkul sektöre adım atan üç arkadaş tarafından kurulan Urbanist Yatırım, ağırlıklı olarak Beyoğlu bölgesinde tadilata ihtiyacı olan apartman dairelerini satın alıp, tadilatını yapıp tekrar satışa çıkarıyor



Girişimci üç ortak, bugüne kadar irili ufaklı 28 adet gayrimenkul projesine imza attı.

Emin Ali Sipahi, Ali Soyer ve Harun Harunoğlu...30 yıllık bir arkadaşlığı bulunan bu üç girişimci, Beyoğlu bölgesinde tadilata ihtiyacı olan apartman dairelerini satın alıp, tadilatını yapıp tekrar satışa çıkarıyor.
2006 yılında bu amaçla Urbanist Yatırım çatısı altında bir araya gelen bu üç arkadaş, Beyoğlu dışında Sarıyer bölgelerinde faaliyet gösteriyor.

Urbanist Yatırım'in ortağı olan bu üç arkadaştan alım satım ve pazarlama işlerini Ali Soyer, mali ve idari sorumlulukları Emin Ali Sipahi yürütürken, Harun Harunoğlu ise inşaat ve mimari sorumluluk görevini üstlenmiş durumda.
Ortaklardan Emin Ali Sipahi, gayrimenkul sektörüne girmeden önce tekstil ve otomotiv sektörlerinde çalışmış. Sipahi, 2003 yılında tekstil sektöründe faaliyet yapan firmasmdaki aktif görevinden ayrıldıktan sonra üç yıl Tofaş Motor Sporları Koordinatörlüğü görevinde bulunmuş. Ali Soyer ise 2000 yılında İnterbank A.şž. 'de Pazarlama ve Satış bölümündeki görevini tamamladıktan sonra Türkiye'de ve ABD'de plastik sanayi başta olmak üzere farklı sektörlerde pazarlama ve satış koordinatörlüğü görevlerini yürütmüş.   Urbanist Yaürım'm diğer bir ortağı Harun Harunoğlu ise 2000 yılından bugüne mimarlık mesleğini yürütüyor.   Bundan yola çıkarak Urbanist Yatırım'ın üç ortağı ile projelerini konuştuk.

Mortgage Market: Eski binaları alıp, yenileyip, sonrada satma fikri nasıl oluştu

Urbanist: Ortakların gayrimenkul yatırım ve geliştirme işine girmekteki motivasyonu; gayrimenkul sektöründe belirli bölgelerde arzın kısıtlı fakat talebin artmakta olması ve her zaman artmak zorunda olması düşüncesidir.

Bugüne kadar kaç gayrimenkul projesine imza attınız

Urbanist Bugüne kadar irili ufaklı 28 adet gayrimenkul projesine imza attık.

şžrketinizin sermayesi yabancı bir fona mı dayanıyor

Urbanist: şžirketimiz yerli sermayeli. Ortakların şahsi sermayelerinden oluşmakta.   Beş yıldır özellikle Beyoğlu bölgesinde çok hareket yaşandı. Yerli ve yabancı sermayeli bir çok fonun bölgede yatırım niyeti oldu.   Bazıları başarılı oldu fakat girişimlerin çoğu süratle işin dışarıdan göründüğü kadar tozpembe olmadığını görüp 'zararın neresinden dönsek kardır' dediler. Gerçekten de öyle.   Biz piyasanın sürekli içinde olduğumuz için piyasanın nabzını elimizden geldiğince iyi tutmaya çalışıyoruz.   Haftada ortalama 20 adet gayrimenkul geziyoruz.   Hızlı karar verebilecek bir yapıya sahip olmak, dinamik olmak çok büyük avantajımız.

Urbanist Yatırım, Beyoğlu bölgesindeki bu eski binaları kendisi mi alıyor; yoksa kat karşılığı mı alıp yeniliyor

Urbanist: Kendisi satın alıyor, uygun gördüğü tarzda ve çapta inşaatını yapıyor, yeniden satıyor. Avantajımız dinamik ve esnek olmamız. Kat karşılığı da iş yapmamız olasılıklar dahilinde...

2006 yılında kurulan şirketin bu anlamdaki ilk projesi hangisi oldu

Urbanist: 2007 yılında Cihangir'de tamamlanan Tayas Apartmanı Projesi Urbanist'in tamamladığı ilk komple bina projesi oldu.   2008 yılında diğer bir projemiz olan Kemal Bey Apartmanı'nı tamamladık.

Bugüne kadar tarihi özelliği olan kaç bina yenilendi Bunların isimleri, yenileme çalışmasının bitiş tarihi ve bu binaların toplam yenilenme maliyeti ne kadar oldu

Urbanist: Bugüne kadar yenilediğimiz binalar arasında tarihi özelliğe sahip bir tane bina projemiz oldu; Gusto Apartmanı Projesi. Cihangir'in en hoş sokaklarından Havyar Sokak'da 1934 yılında inşa edilen binanın restorasyon projesi 2010 yılında Autoban Mimarlık tarafından hazırlandı. Bina, tarihi dokusuna sadık kalınarak restore edildi. Gusto Apartmanı'nm restorasyon projesinin metrekare maliyeti bin TL'yi buldu.

şžu an yenileme çalışmasını yürüttüğünüz binalar var mı

Urbanist: şžu anda elimizde restorasyon projesi devam eden Sezai Bey projesi var. Burası Emirgan'da 100 metrekare bahçe içinde toplam yaklaşık 180 metrekare kapalı alana sahip müstakil üç katlı bir villa.

En son Beyoğlu bölgesinde satın veya kat karşılığı aldınız yeni tarihi bina var mı

Urbanist: Alım hazırlığında olduğumuz iki yer var. Netleşmediği için şu anda bilgi vermemiz doğru olmaz.
mortgage/Okhan şžentürk


Geri Dön