19 / 04 / 2024

Ürgüp'te arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi!

Ürgüp'te arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi!

Nevşehir Ürgüp'te Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü tarafından arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü tarafından Ürgüp ilçesinde arazi tahribatının dengelenmesi çalıştayı düzenlendi.


Ürgüp'teki bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan ÇEM Genel Müdürü Hanifi Avcı, çölleşmeyi önleme konusunda arazi kullanımının en önemli unsur olduğunu vurguladı.


Arazilerde verimin düşmesi ve toprak yapısının bozulmasının çölleşme olarak değerlendirildiğini ifade eden Avcı, "Çölleşme, kum tepesi anlamına gelmiyor. Çölleşme deyince, arazinin bozulması, arazinin tahrip edilmesi, arazinin verimliliğinin azaltması olarak bakarsak doğru bakmış oluruz." dedi.


Çalıştayda, arazi tahribatının dengelenmesi ve Türkiye'de karbon modeli ve izleme sistemiyle alakalı projenin değerlendirileceği belirtildi.


Programa, ÇEM Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, Çölleşme Daire Başkanı Özlem Yavuz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Çalıştay'ın 31 Mart'a kadar süreceği belirtildi.


AA


Geri Dön