19 / 04 / 2024

Urla Balıkova'daki yıkım Balgat'ta protesto edildi!

Urla Balıkova'daki yıkım Balgat'ta protesto edildi!

İzmir'in Urla ilçesinden gelen aileler, CHP'li belediye tarafından mahkeme kararı olmadan evlerinin yıkıldığı iddiasıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin önünde protesto gösterisi yaptı.



İzmir'in Urla ilçesi Balıklıova Mahallesi'nden gelen vatandaşlar, belediye tarafından mahkeme kararı olmadan evlerinin yıkıldığı iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balgat'taki evinin önünde protesto gösterisi düzenledi.


Kılıçdaroğlu'nun oturduğu binanın karşısındaki parkta toplanan aileler, evlerinin yıkılmasını protesto için çeşitli pankartlar açtı. 


Tepkilerini dile getiren bazı protestocular, "Tek bir vatandaşı aç olursa, tek bir vatandaşı gözü yaşlı yatağa girerse Kılıçdaroğlu'nun içi sızlıyordu. Şimdi nerede Kılıçdaroğlu? Biz Kılıçdaroğlu'na oy verdiğimiz için gavur olduk, böyle ortada bırakılmak içinmiş" diye bağırdı. 


Evleri yıkılan vatandaşlar adına basın açıklaması yapan Yusuf Altun, "15 gün önce evim var" diyen 74 ailenin, bugün sokaklarda yattığını söyledi. 


Altun, "CHP'li Urla Belediye Başkanı, 74 yoksul ailenin evlerini başlarına yıkmıştır. Merhamet duygusundan uzak olanlar, bu yoksul 74 ailenin evlerini yıkıp, eşyalarını dışarı atmakta bir an olsun tereddüt etmemişlerdir" ifadelerini kullandı.


Yasalara uygun olarak, üzerinde ev yapmak koşuluyla Balıklıova muhtarından toprakları kiraladıklarını savunan Altun, "Kendi imkanlarımızla yaptığımız evlerin yıllık kiralarını düzenli ödedik. 30 yıl önce sazlık ve bataklık olan bu yerleri yaşanılır hale getirdik" diye konuştu.


Belediye seçimlerinde Balıklıova'nın mahalle olmasına çok sevindiklerini ve daha iyi hizmet alacaklarını düşündüklerini anlatan Altun, "Urla Belediye Başkanından hizmet beklerken, o ilk iş olarak evlerimizi yıktı. Danıştaydan yıkım kararı olan yerleri yıkamayanlar, kendilerine ve yakınlarına ait kaçak binalara dokunamayanlar, 74 yoksul insanın evini yıkmada zamanla yarıştılar" dedi. 


Urla Belediyesi encümen kararının iptali için dava açtıklarını, sorunlarını aktarabilmek için CHP  İzmir  il binası önünde 3 gün 3 gece yattıklarını dile getiren Altun, üçüncü günün sonunda CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın "Danıştaydan karar gelene, hukuksal süreç bitene kadar Balıklıova'daki evler tahliye edilmeyecek ve yıkılmayacaktır. Bu sözler Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözüdür" ifadesini kullandığını öne sürdü.


Mahkeme kararı olmadan, bu söze rağmen evlerin yıkıldığını kaydeden Altun, Kılıçdaroğlu ile görüşmek için evinin önüne geldiklerini belirtti.


İstanbul'da programı bulunan Kılıçdaroğlu ise havaalanına gitmek üzere öğle saatlerinde evinin garajından makam aracıyla ayrıldı.


Urla Balıklıova'da 74 evin yıkımı gerçekleşti!


AA


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmir Balıklıovalılar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki evinin önünde protesto gösterisinde bulundular.


İzmir’in Urla ilçesine bağlı Balıklıova’da, 74 ev için alınan yıkım kararı tartışmalarına neden olmuştu. Urlalı vatandaşlar CHP İzmir İl Başkanlığı’nda eylem yapmış ve Kılıçdaroğlu’nun devreye girmesiyle eylem sona ermişti. CHP Lideri, hukuksa süreç tamamlanıncaya kadar yıkım işleminin uygulamayacağı sözü vermişti. Balıklıova sakinleri, Kılıçdaroğlu’nun sözüne rağmen evlerinin yıkıldığı belirterek CHP liderinin evinin önünde yıkımı protesto ettiler.


Urla Balıklıova mahallesi sakinleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin önünde yoğun kar yağışı altında eylem yaptı. 90 kişilik grup, Kılıçdaroğlu’nun Çukurambar’daki evinin önünde toplandı. CHP liderinin, ‘Hukuksal süreç bitene kadar Balıklıova’daki evler tahliye edilmeyecek, yıkılmayacaktır’’ sözüne rağmen evlerinin yıkıldığını belirttiler. Kemal Kılıçdaroğlu gösteri sırasında İstanbul’da bulunuyordu.


“İNANDIK SOKAKTA KALDIK” PANKARTI


Vatandaşlar eylem sırasında bastıran kar yağışından, şemsiyeler ve battaniyeleri ile korunmaya çalıştılar. Grup, ‘Kemal Kılıçdaroğlu sözüne inandık. Bak şimdi sokakta kaldık’ pankartı açtı.


Grup adına konuşan Yusuf Altun, 74 aileye ait evlerin CHP’li Urla Belediyesi tarafında yıkıldığını söyledi ve “Merhamet duygusundan uzak olanlar, yoksulların evlerini yıkıp eşyalarını dışarı attı. Sazlık ve bataklık olan bu yerleri yaşanabilir hale getirdik. Hizmet beklerken, CHP’li Urla Belediyesi evlerimizi yıktı.” dedi. Grup daha sonra dağıldı.


Sözcü/ Turgut ERAT


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İZMİR'in Urla İlçesi'ndeki bir mahallede bulunan evlerin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılmasını protesto etmek üzere bir araya gelen mahalle sakinleri, Ankara'ya gelerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin önünde eylem yaptı.


İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Balıkova Mahallesi'nde, İl Özel İdaresi'nin kapatılması üzerine belediyeye devredilen 74 evin Kıyı Kanunu'na uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılması Ankara'da protesto edildi. İzmir'den otobüslerle yola çıkan yaklaşık 90 kişilik mahalle sakini, CHP'li belediye tarafından evlerinin yıkıldığını ifade ederek CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun evinin önünde eylem yaptı. Eylemciler 'Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, Sizin Sözünüze İnandık, Bak şimdi sokakta Kaldık' pankartı açarak, mücadelelerinin bu protestoyla son bulmayacağını belirtti. Eylemciler, yoğun kar yağışı altında 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları attı.


KILIÇDAROĞLU, PROGRAMI NEDENİYLE EVİNDEN AYRILDI

 

Mahalle sakinlerinden Yusuf Altun, grup adına yaptığı açıklamada, "15 gün bir evim var diyen 74 aile bugün sokaklarda yatmakta. CHP'li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar 74 yoksul ailenin evlerini başlarına yıkmıştır. Merhamet duygusundan uzak olanlar bu yoksul 74 ailenin evlerini yıkıp eşyalarını dışarı atmada bir an olsun tereddüt etmemişlerdir" dedi. Yasalara uygun olarak üzerinde ev yapmak koşuluyla Balıkova köy muhtarlarından toprakları kiraladıklarını ve bu toprakların üzerine sözleşmeler gereğince ev yaptıklarını söyleyen Altun, "Kendi imkanlarımızla yaptığımız evlerin yıllık kiralarını düzenli bir şekilde ödedik. 30 yıl önce sazlık ve bataklık olan bu yerleri yaşanabilir bir hale getirdik. Bir çoğumuzun gençliği burada geçti. Bu evlerde evlendik çocuklarımız ve torunlarımız bu evlerde doğdu. 2010 yılında belediye seçimlerinde Balıkova artık mahalle olunca nihayet belediye üzerinden hizmet alacağız diye sevince kapıldık. Bugün buraya gelen bizler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dağın tepesinde olan bir cücemi yoksa İzmir İl Örgütü ve kendi parti belediye başkanı Sibel Uyar eşliğinde kuyuya atılmış bir dev mi olduğunu görmeye geldik. Bizler evleri ellerinden alınan yaşadığı topraklardan sürgün edilen 74 aile tekrardan evlerimize kavuşana kadar mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu. 

 

Basın açıklamasının ardından eylemci grup, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'daki programı nedeniyle evinden ayrılmasıyla eylemlerini sonlandırdı.


Bugün



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İzmir'in Urla ilçesinden gelen vatandaşlar, evlerinin yıkıldığı iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balgat'taki evinin önünde protesto gösterisi düzenledi. Kılıçdaroğlu'nun oturduğu binanın karşısındaki parkta toplanan aileler, çeşitli pankartlar açtı.


Vatandaşlar adına basın açıklaması yapan Yusuf Altun, “CHP'li Urla Belediye Başkanı, 74 yoksul ailenin evlerini başlarına yıkmıştır” dedi. Belediye seçimlerinde Balıklıova'nın mahalle olmasına çok sevindiklerini anlatan Altun, “Urla Belediye Başkanı'ndan hizmet beklerken, o ilk iş olarak evlerimizi yıktı. Danıştaydan yıkım kararı olan yerleri yıkamayanlar, kendilerine ve yakınlarına ait kaçak binalara dokunamayanlar, 74 yoksul insanın evini yıkmada zamanla yarıştılar” şeklinde konuştu.



Yeni Şafak


Geri Dön