26 / 04 / 2024

Urla Cumhuriyet Meydanı ve AVM, törenle açıldı!

Urla Cumhuriyet Meydanı ve AVM, törenle açıldı!

İzmirin Urla ilçesinde yaptırılan Cumhuriyet Meydanı ve Alışveriş Merkezi (AVM) törenle hizmete açıldı. Atatürk Anıtı ile Urla AVM'nin açılışının ardından meydanda, barışı simgeleyen zeytin fidanı dikilerek, güvercinler salındı



 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğindeki kortej yürüyüşünün ardından meydanda düzenlenen törende konuşan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, dünyada pek çok kentin meydanları ile ünlü olduğunu söyledi.

Urlaya yakışır bir Cumhuriyet Meydanı için 2007 yılında başlattıkları projeyi gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını anlatan Karaosmanoğlu, "Kent merkezinin cazibesini artıracak, ticari potansiyelini geliştirecek, özellikle otopark sıkıntısını giderecek meydan projemizi hayata geçirmek, hiç kolay olmadı. Ancak her türlü engellemeye rağmen başardık. Ne kadar doğru bir iş yaptığımız anlaşıldı" dedi.

Karaosmanoğlu, projeye ilişkin açılan dava kapsamında tutuklandığı dönemde kendisini yalnız bırakmayan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urlalılara teşekkür etti.

Proje kapsamında yaptırılan Atatürk Anıtı ile Urla Alışveriş Merkezinin (AVM) açılışının ardından meydanda, barışı simgeleyen zeytin fidanı dikilerek, gökyüzüne güvercinler salındı. Törene CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Urla Garnizon Komutanı Albay Ayhan Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

URLA MEYDAN PROJESİ

Urla Meydan projesi, 2007 yılında belediye tarafından açılan ihaleyi kazanan Gönen-HT ve Etaş İnşaat Ortak Girişimince hayata geçirildi. Proje, 6 bin metrekarelik Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Anıtının da bulunduğu 3 bin metrekarelik tören alanı ile toplam bin 300 metrekare meydan dükkanları, 2 katlı 342 araçlık yer altı otoparkı ve 77 dükkanın yer aldığı AVM çarşı katından oluşuyor.

DAVA KONUSU OLMUŞTU

Urla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 30 Temmuz 2007de Urlada operasyon düzenlemiş, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlunun da aralarında bulunduğu 17 kişi, yasaya uygunluğu tartışılan Urla Meydan Projesi, zimmete para geçirme iddiası, URİT firmasının muhasebe bürosunda çıkan ve şaibeli olduğu iddia edilen yangınla ilgili gözaltına alınmış, zanlılardan 13ü tutuklanmıştı.

Görevden alınan Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu için "iki kez ihaleye fesat karıştırma, suç işlemek için örgüt kurma ve zimmetin ortaya çıkmaması için hileli davranışta bulunma" suçlarından 33 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Davanın ilerleyen duruşmalarında, Karaosmanoğlunun da aralarında bulunduğu tutuklu yargılanan 13 sanık tahliye edilmiş, Belediye Başkanı Karaosmanoğlunun görevine dönmesine karar verilmişti.

AA

 


Geri Dön