25 / 04 / 2024

Urla Gümüşkoy Melek Camii için tören düzenlendi!

Urla Gümüşkoy Melek Camii için tören düzenlendi!

Urla Müftülüğü'nün girişimleri ile Milli Emlak Müdürlüğü'nce Diyanet İşleri Başkanlığı'na ibadet yeri olarak tahsis edilen sekiz dönümlük arsaya, 400 kişi kapasiteli cami yapımı için inşaat sürüyor.



İZMİR'in Urla ilçesi Gülbahçe Mahallesi'nde yapımına başlanan Gümüşkoy Melek Camii için tören düzenlendi. 


Urla Müftülüğü'nün girişimleri ile Milli Emlak Müdürlüğü'nce Diyanet İşleri Başkanlığı'na ibadet yeri olarak tahsis edilen sekiz dönümlük arsaya, 400 kişi kapasiteli cami yapımı için inşaat sürüyor. Yapımını üstlenen hayırsever işadamı Hacı İbrahim Dinç'in rahmetli eşi adına yaptırılan caminin gecikmeli yapılan temel atma törenine Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, Urla Müftüsü Ali Ünal, Belediye Meclis Üyeleri, Gülbahçe Muhtarı Alaattin Bulut, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Özün, daire amirleri ve Gümüşkoy sakinleri katıldı. Urla Hamidiye Üzümcü Camii Müezzini Vedat Çoban'ın Kur'an okumasıyla başlayan tören, Urla Müftüsü Ali Ünal'ın camii inşaatı hakkında bilgilendirmesi ile sürdü.


Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, son yıllarda yapılan düzenleme ile camilerin yapımına onay veren makamın mülki idare amirleri olduğunu belirterek, "Onay verdiğim her işin de arkasında durmak zorundayım" dedi. Urla'nın nüfusunun arttığına ve yaş ortalamasının yükseldiğine vurgu yapan Demiryürek, gençler için yakın olan mesafelerin yaşlılar için uzak olabildiğini, bu nedenle de camilere ihtiyaç olduğunu söyledi. Urla'nın iftihar edeceği yedi tescilli tarihi camisinin de bulunduğunu söyleyen Demiryürek, "Müslüman İzmir'in, Müslüman Urla'nın tarihi camileri var. Atamız, ceddimiz yaptırmış, bizlere miras bırakmış. İlçemizde yeni camilerin inşaatları devam ediyor. Geçenlerde Karapınar'da camii temeli atmıştık. Yakın zamanda Güvendik Mahallesi'ne de cami temeli atacağız. Yeni camimizin hayırlara vesile olmasını, inşaatının kısa sürede kazasız belasız tamamlanarak hep birlikte ibadete açılmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.


İnşaatın yapımını üstlenen hayırsever işadamı Hacı İbrahim Dinç, yakın zamanda kaybettiği eşinin hatırası için bu cami inşaatına girdiğini belirterek katkı sağlayan herkese teşekkür etti.


Müftü Ünal'ın duasından sonra kurban kesilerek cami inşaatı gezildi.



Hürriyet


Geri Dön