18 / 04 / 2024

Urla Meydan Projesi'nin temeli atılıyor

Urla Meydan Projesi'nin temeli atılıyor

Urla'daki dava konusu Meydan Projesi'nin temel atma töreni 23 Ekimde yapılacak



Yer altı otoparkı, çarşı, dükkanlar, tören alanı ve meydandan oluşan Urla'daki dava konusu Meydan Projesi'nin temel atma töreni 23 Ekimde yapılacak. Projenin yüklenicilerinden Gönen Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu
Başkanı Nafiz Gönen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında Urla Belediyesinin açtığı meydan ihalesini Gönen-HT ve Etaş İnşaat Ortak Girişimi'nin kazandığını, yargı süreci nedeniyle inşaatın bir süre durduğunu, Danıştay kararı sonrasında Temmuz ayı başında hafriyat çalışmalarına yeniden başladıklarını
belirtti.

Hafriyat çalışmalarını 45 günde tamamladıklarını ifade eden Gönen, bu süre içinde çevredeki bina ve yollara zarar vermemek için inşaat alanına 130 kazık çaktıklarını anlattı. Urla'da bugüne kadar yapılmış en büyük tek parça inşaatı hayata geçirdiklerini belirten Gönen, "6 bin metrekare genişliğinde, 12 metre derinliğinde etkileyici inşaat alanı yarattık. Kaba inşaatı 6 ayda, tüm inşaatı 1 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Gizli hedefimiz 2010 Ekiminde inşaatı tamamen bitirmek, en geç yıl sonu hizmete açmayı amaçlıyoruz" dedi.

Temel atma töreniyle kaba inşaatın başlayacağını dile getiren Nafiz Gönen, kaba inşaatın tamamlanması konusunda önemli "endüstriyel yapı" tecrübesine sahip bir şirketle anlaştıklarını, bunun da Meydan Projesi'nin kalite ve zamanında teslim konusunda güvenilirliğini artırdığını söyledi.

PROJEDE NELER OLACAK?
Projede 2 katlı 306 araçlık otopark bulunduğunu dile getiren Nafiz Gönen, projenin tamamlanmasıyla 6 bin metrekarelik meydan, 3 bin metrekarelik tören alanının da hizmete gireceğini ifade etti. Bütün şehirlerde otopark sıkıntısı yaşandığını dile getiren Gönen, Urla Meydan Projesi'nde yer alan otoparkın, belediyenin mülkiyetine devredilecek bir yapı olduğunu, bu yönüyle projenin sosyal sorumluluk yönünün de bulunduğunu hatırlattı.

Meydan-dükkan konseptinin de projenin dikkati çekici bir başka unsuru olduğunu ifade eden Nafiz Gönen, 17 metrekare ile 750 metrekare arasında değişen 58 dükkanın da kent merkezine yeni bir soluk getireceğini söyledi.

Dükkan metrekare fiyatlarının KDV dahil 5 bin ile 8 bin lira arasında değiştiğini aktaran Gönen, "Dükkanların yüzde 30'unun satışını tamamladık" dedi. Urla Meydan Projesi'nin 5 katlı olacağını ve 22 bin metrekare inşaat
alanına sahip olacağını ifade eden Nafiz Gönen, proje maliyetinin de 25 milyon lira olduğunu söyledi.

Proje yüklenicisi şirketler, belediye başkanı ve belediye çalışanlarının proje nedeniyle haksızlığa uğradığını savunan Gönen, "Projeyi söz verdiğimiz gibi teslim etmeyi, para kazanmaktan daha çok düşünüyoruz. Bütün ekip için bu iş bir onur projesi oldu, bütün ekipte o heyecanı görüyorum" şeklinde konuştu. Nafiz Gönen, 23 Ekim saat 11.00'de gerçekleştirilecek açılışa tüm vatandaşları beklediğini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön