26 / 04 / 2024

Urla'da kaçak yapıya müdahale edilmemesi tepki çekti!

Urla'da kaçak yapıya müdahale edilmemesi tepki çekti!

İzmir'in Urla ilçesinde Yücel Falay 'ın (74) sahibi olduğu otelin arazisinde bulunan ağaçlar, yapılan şikayet üzerine Urla Belediyesi'ne ait Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından kesildi.




İzmir'in Urla ilçesinde Yücel Falay'ın (74) sahibi olduğu otelin arazisinde bulunan ağaçlar, yapılan şikayet üzerine Urla Belediyesi'ne ait Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından kesildi. Bu duruma tepki gösteren Falay, ağaçları şikayet eden komşularının oturdukları evlerin kendi arazisinde kaçak olarak yapılmış olduğunu öğrenince neye uğradığını şaşırdı.


Görünce şok oldu

Kalabak Mahallesi'ndeki Serendip Turistik İşletmesi'nin önünde yer alan en küçüğü 10, en yaşlısı 60 yaşında olan 40 çam ağacı Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kesildi. O sırada markete alışveriş yapmaya gittiğini ifade eden otelin işletmecisi Yücel Falay, oteline geri döndüğünde ağaçların kesilmiş olduğunu görünce şoke olduğunu söyledi. Komşularının kendisini her defasında şikayet etmesinden kuşkulanarak Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne giden Falay, burada aldığı tapulama belgesini gördüğünde neye uğradığını şaşırdı. Falay, tapulama belgesinde otelinin sınırını 3001 numaralı sokağın değil de Esenyurt sokağının belirlediğini öğrendi. Arazisinde kaçak evler olduğunu öğrenen talihsiz kadın, "20 yıldır bu evler burada duruyordu. Merak edip aldığım tapulama belgesinde, evlerin benim arazimin üzerinde olduğunu gördüm" diye konuştu. Talihsiz kadın, yıllardır büyük emekler verdiği ağaçlarının bir saat içinde hiçbir gerekçe gösterilmeden katledilmesine tepki göstererek, "Ağaçlarım evlatlarım gibiydi. Benim bilgim olmadan ev yapan insanlara müdahalede bulunmazlarken benim ağaçlarımı kestiler" diyerek tepki gösterdi.


2007'de de davalık olmuş

Öte yandan Yücel Falay'ın otelinin bulunduğu arazi, 2007 yılında da Milli Emlak tarafından kaçak yapı olduğu gerekçesiyle davalık olmuştu. Falay, dava süresince otelinin bulunduğu çıkmaz sokaktan yol geçirilmeye çalışıldığını ve arazisi içerisinde bulunan kulübenin ve tabelanın belediyeye bağlı ekipler tarafından yıkıldığını dile getirdi. Ancak Falay Milli Emlak'a açtığı ve yıllar süren davayı kazandığını belirterek, "Otelimi hep bir bahane bularak kısım kısım yıktılar. Artık zararı karşılayacak maddi durumum yok. İlgililerden şikayetçiyim" diyerek dava açacağını ifade etti.


Yeni Asır



Geri Dön