19 / 04 / 2024

Urla'da Sağlık Eğitim Merkezi kurulacak!

Urla'da Sağlık Eğitim Merkezi kurulacak!

AK Parti İzmir vekili Rıfat Sait, Urla' da bulunan kemik hastanesine Sağlık Eğitim merkezi kurulacağını, Bayraklı hastanesi inşaatının ise ÇED raporundan sonra başlatılacağı söyledi..



AK Parti  İzmir  vekili Rıfat Sait, Urla'da bulunan kemik hastanesine Sağlık Eğitim merkezi kurulacağını, Bayraklı hastanesi inşaatının ise ÇED raporundan sonra başlatılacağı söyledi AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. 

Dr. Eyüp Gümüş'ü ziyaret etti. Hükümetin İzmir'e olan sağlık yatırımlarının ele alındığı ziyarette, Urla'da 'Ada Hastanesi' olarak bilinen kemik hastanesine Sağlık Eğitim merkezi kurulacağı öğrenildi. 


Sait, özellikle labaroskopik ve robotik cerrahide özel uzmanlık eğitimlerinin Urla'da verileceğini söylerken, İzmir'e ilik bankası kurulması için çalışmalar olduğunu ve Bayraklı şehir hastanesinin ÇED raporunun alınmasından hemen sonra inşaatının başlatılacağı da sözlerine ekledi. 

Sait, Bayraklı'ya yapılacak olan dev şehir hastanesi inşaatında deprem riskine karşı deprem izolatörünün kullanılarak binanın çok daha dayanıklı yapılacağını kaydetti. 

Ocak ayında İzmir'de Sağlık Serbest Bölgeleri kurulması için bir toplantı düzenleyeceğini de aktaran Sait, Sağlık Bakanlığı müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş'ün de konuşmacı olarak geleceğini sözlerine ekledi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön