29 / 03 / 2024

Urla'da yazlık konseptli konut tipi ilgi görüyor!

Urla'da yazlık konseptli konut tipi ilgi görüyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Yazlık sezonunu açılmasıyla ilginin arttığı konut tipi yazlıkları anlattı. Tümer, yazlık konseptli konutların en çok Urla'da ilgi gördüğünü söyledi.



Yaz göz kırpmaya başladı. Yazlık sezonu da açıldı. Son yıllarda yazın kaçılan bölgelerdeki konutlar "yazlık" konseptinin çok ötesinde biliyoruz. Mesele ikinci bir konuta sahip olmak değil artık. Çünkü metropellerden kaçış ve ötesi aynı anda iki evinde işletimi yaz kış söz konusu. Özellikle  İzmir  ve çevresindeki konutlara bu bağlamda "yazlık" demek gerek otobanın sağladığı kolaylık gerekse metropol kentlerin büyüyerek sayfiye alanları içermesi, aradaki sınırları kaldırıyor. Bu duruma en iyi örneklerden biri de Urla. Yatırımcıların sürekli oturum için talep gösterdiği bölgelerden biri olarak Urla hem İzmir'e yakınlığı hem iklim hem de oksijen zengini havası ile öne çıkan bölgelerden biri. Sevkon Gayrimenkul'un Urla, Kekliktepe'de geliştirdiği Sevilla projesi, doğal vadi dokusu içinde kentten soyutlanmış bir yaşam vaadi ile yola çıkmış. Sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde çevreyi ve doğalı koruyarak, teknolojik ihtiyaçlar içinde konforda sürekliliği sağlayacak 81 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulu, 11 farklı tipte, her birinde özel havuzu olan, konumuna göre ortalama 1500 - 3000 metrekarelik net bahçe alanlarına sahip toplam 32 bağımsız butik villa inşa ediliyor. Yeşil Bina özellikleri taşıyan villalar doğa dostu malzemeler kullanılarak özellikle karbon ayak izinin en aza indirgendiği, su ve elektrik kullanımında geri dönüşümlü otomasyona bağlı sistemler tercih edilerek tasarlanmış. Projede yürüyüş, bisiklet, egzersiz, tenis, basketbol, fitness, sosyal kulüp, çocuk oyun alanları, restoran, organik tarım ve özel peyzaj alanlarının yanı sıra açık hava sineması bulunuyor. 


HAVUZ KENARINDA EK ÜNİTELER 


Dsgnart Mimarlık ve A.Han Peyzaj Mimarlık Ofisi tarafından tasarlanan deniz manzaralı projede bölgeye uygun 10 çeşit zeytin ve çam ağaçları ile peyzaj çalışması yapılıyor. Villaların havuz yanında ek üniteleri tam teşekküllü bir ev hizmeti sunabiliyor. Yatak odası dolabında kuru temizleme detayından, mutfaklarda mikro dalga fırına kadar her şey satışa dahil. Taşınmaya hazır teslim yapılan villaların, çamaşır odaları, vestiyer dolapları, giyinme odası dolapları tefriş edilmiş olarak teslim ediliyor. İç bahçeler hem ışık, hem iklim koşullarında dış mekânda daha uzun zamanlar adına kurgulanmış. Ortak duvardaki şömine iç dış bağlantısını kuruyor. Tasarımın temel özelliklerinden bazıları yatay yapılanmaya önem vermesi, dış cephede taş, ahşap birlikteliği, sağlam kullanışlı uzun ömürlü az maliyetli malzeme ve sorun çıkarmayacak detaylar. Bu yıl haziran ayı ile oturuma hazır hale gelecek proje, öncelikli turizm ve konut yatırımları olmak üzere büyük şehirlerin kilit noktalarında yatırım yapma hedefi olan grubun İzmir'in Urla bölgesindeki "service by Ramada Plaza İzmir" ile yenilikçi uygulamalarından biri. Sevil Grup, tekstil, nano teknolojiler, inşaat ve eğlence sektörlerinde yatırımları bulunan, 1954 kuruluş tarihli, İzmir merkezli bir aile şirketi olup, 2002 yılından beri gayrimenkul alanında faaliyetlerini sürdürüyor. 



Esin TÜMER/Habertürk


Geri Dön