28 / 03 / 2024

Urla'nın foseptik çukuru sorunu çözülecek mi?

Urla'nın foseptik çukuru sorunu çözülecek mi?

İzmir'in Urla ilçesi foseptik çukurlarına mahkum oldu. İlçenin Torasan, Özbek, Gülbahçe ve İçmeler mahallelerinde oturan vatandaşlar, foseptik çukuru kullanmalarına rağmen İZSU'ya atık su bedeli ödüyor




Urla'da foseptik çukuru kullanılan mahallelerde oturan vatandaşlar, atık su bedeli ödemekle kalmayıp, bir de bunun üstün çukurlardaki foseptiğin tahliyesi için hane başına  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne 60 TL ücret ödüyor. Büyükşehir Belediyesi'nin semtlerindeki alt yapı ve kanalizasyon projesini bir an önce hayata geçirmesini isteyen çevre sakinleri, "Burada alt yapı yok. Bu yetmiyormuş gibi bir de kullandığımız suyun yüzde 30'u oranında atık su bedeli ödüyoruz. Ayrıca foseptik çukurlarının tahliyesi için 60 TL İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne para ödüyoruz. Özel şirketler ise foseptik çukurlarını daha ucuza boşaltıyor" diye konuştu.


Muhtar isyan etti

Torasan mahallesindeki bin hanenin foseptiğe mahkum olmasına isyan eden mahalle muhtarı Günay Gül, "Bu foseptik çukurları nizami kazılmadığı için sızma yapıyor. Her yer lağım kokuyor ve sivrisinekler yüzünden hayatımız kabusa döndü. Bir an önce çözüm bekliyoruz" diye konuştu. Yeni Asır'a su faturalarını gösteren Muhtar Gül, "74.14 TL su parası ödeyen bir vatandaş bunun 29.12 lirasını atık su bedeli olarak ödüyor. Halbuki aldığı bir hizmet yok. Bu haksızlık. Vatandaş almadığı hizmetin parasını ödüyor" diye konuştu. Her evin önünde bir foseptik çukuru bulunan Torasan mahallesindeki Göztepe Spor Kulübü'nün milyonlarca lira harcayarak yaptığırdığı Adnan Süvari Spor Tesisleri'nin de foseptik çukurlarına mahkum edildiği gözlendi.



Sivrisinek kabusu

Evlerin önündeki foseptik çukurlarının sızması nedeniyle ilçede sivrisinekler kol geziyor. Aynı zamanda yeraltı sularının da kirlenmesine yol açan foseptik çukurlarının yerine kanalizasyon istediklerini belirten Torasan Mahalle Muhtarı Günay Gül, "3 yıl önce buraya kanalizasyon döşenmesi için projeler çizildi. Büyükşehir'in bu sorunu bir an önce çözmesi lazım. Burada bin hane var. Bu sorun sadece burada yok Gülbahçe İçmeler ve Özbek mahalleleri de ayrı sorundan mağdur. Gelişigüzel kazılmış çukurlar sızdırma yapıyor. Belediye buradaki evlerin suyunu vermek için alt yapı yaptıysa, binalara oturma ruhsatı verdiyse kanalizasyon çalışması da yapmalı" diye konuştu.


Yeni Asır




Geri Dön