29 / 03 / 2024

URTİM 17 milyar dolarlık Aliağa Star Rafinerisi projesine talip!

URTİM 17 milyar dolarlık Aliağa Star Rafinerisi projesine talip!

Bir çok önemli projede güvenlikli iskele sistemleriyle yer alan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri A.Ş. şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.



 

Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Türkmenistan Olimpiyat Köyü, İzmit Körfez Geçişi, Irak'taki Kalak Rafinerisi ve son olarak ta Tüpraş Rafinerisi projesi gibi önemli projelerde güvenlikli iskele sistemleriyle yer alan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri A.Ş. şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu. Socar tarafından  İzmir  Aliağa'da 4 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Star Rafinerileri projesinin inşaatı hızla devam ediyor. Türkiye'nin cari açığının kapanmasına katkı yapacak projenin, 2018 yılına kadar 17 milyar dolar yatırımla tamamlanması hedefleniyor. 

Yurtiçinde ve dışında büyük projelere imza atan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, rafineri inşaata konusunda tecrübeli ve uzman kadrolarının olduğunu belirtti. Serdar Urfalılar, yüzde yüz yerli sermayeli bir şirket olduklarım aktararak, "35 yıllık köklü bir firmayız. Cari açığın kapatılması için yola çıkan Star rafinerileri projesine yerli iskele kalıp firması olarak talibiz. 

Türpraş'ta ve diğer rafinerilerde ortaya çıkardığımız başarılı işler, bu proje için de neler yapabileceğimizi ortaya koyuyor " dedi. 

Tüm ürünlerinin dünya standartlarında olduğunu vurgulayan Serdar Urfalılar, "Kamuda yüzde 15 pahalı olsa da yerli malı kullanma zorunluluğu var. Bunu özel sektöre de yaymak gerekiyor. 

Ekonomimizin en önemli sorunlarından biri cari açık.Bu projede Türk firmasının yer alması cari açığı da engelleyecektir" diye konuştu. 



Yenigün (İzmir)


Geri Dön