19 / 04 / 2024

Urtim bu yıl cirosunu yüzde 15 artıracak!

Urtim bu yıl cirosunu yüzde 15 artıracak!

Kalıp ve iskele sistemleri inşaat firmalarına satış öncesi ve sonrası üretim, kiralama, geri alım ve süpervizörlük desteği veren URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri, bu yıl ciroda yüzde 15'lik artış hedefliyor.



Cironun yüzde 70'inin ihracattan karşılandığını belirten URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar; Suudi Arabistan, Nijerya, Cezayir ve Kenya gibi yeni pazarlarda güçleneceklerini belirtti. Ar-Ge çalışmalanna da devam edeceklerini aktaran Urfalılar, "Bu sene hayata geçirmeyi planladığımız hafif çalışma iskelesi ve altyapı projelerinde kullanılacak hidrolik kayar kalıp sistemi üzerine farklı bir geliştirme yapmak üzere çalışıyoruz" dedi. 




Ar-Ge çalışmalarının firmaları için önemini anlatan Sedar Urfalılar, "Makine ve inşaat mühendislerinden oluşan beş kişilik Ar-Ge ekibine sahibiz. Çalışmalarımız ile geçen yıl CLIMBSET grubunda CLIMBSET-H hidrolik tırmanır kalıp sistemi ve CLIMBSET-W rüzgar perdesi sistemlerimizi pazara sunduk. Ürünlere 1.5 milyon dolarlık yatırım yaptık" diye konuştu. Urfalılar, önümüzdeki dönem güvenliğe verilen önemin artmasıyla rüzgar perdesi gibi sistemlerin daha da öne çıkacağını öne sürdü. "Ürünlerimizi 33 ülkeye ihraç ediyoruz" Firmanın satışlarının yüzde 70'ini ihraç ettiğini belirten Serdar Urfalılar, "33 ülke ile çalışıyoruz. Bunların içinde ağırlıklı pazarlarımız; Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, Afganistan, Irak, Kazakistan, Suudi Arabistan, Romanya, Belarus ve Ukrayna" diye konuştu. Rusya ve çevre ülkelere FRAMESET Panel Kalıp Sistemi ve SCAFSET Cuplock Fincan Tipi İskele sistemini ihraç ettiklerini kaydeden Urfalılar, "Arap ülkelerine ise WOODSET ahşap kirişli kalıp sistemi ve PROPSET ayarlanabilir dikme sistemini ihraç ediyoruz. Rafineri projelerimize ise yoğun olarak SCAFSET Flanşlı İskele sistemini ihraç ediyoruz" şeklinde konuştu. 




Körfez ülkelerindeki talepleri daha hızlı karşılayabilmek için söz konusu bölgelerde yapılanmayı planladıklarını aktaran Serdar Urfalılar, "Bu konuda fizibilite çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunun haricinde fabrika alanımız üzerinde yeni bir üretim planını ikinci yarıyüda hayata geçirmeyi planlıyoruz. Otomasyona yönelik yatırımlarımız sürekli devam ediyor" ifadesinde bulundu. Standart ürünlerinde yüzde 80 otomasyona ulaştıklarım ileten Urfalılar, özel ürünlerde de otomasyon çalışmalarını faaliyete geçireceklerini kaydetti. 




2014 yılında bir önceki yıla göre ciroda yüzde 14 artış yakaladıklarına dikkat çeken Serdar Urfalılar, bu artışı odaklandıkları pazarlarda, marka bilinirliğine bağladı. Irak, Azerbaycan, Türkmenistan pazarlarındaki ivme yakaladıklarını belirten Urfalılar, şöyle devam etti: "Yakaladığımız hızı Suudi Arabistan, Kazakistan, Afganistan pazarlarımız takip etti. Rusya'daki krizden dolayı o bölgede bir daralma yaşasak da 2018 Dünya Kupası ile birlikte URTİM-Ru firmamız yeni projeler için çalışmalarını hızlandırdı."



Dünya Yapı Fuarı


Geri Dön