24 / 04 / 2024

URTİM, Yapı Fuarı'nda yerini aldı!

URTİM, Yapı Fuarı'nda yerini aldı!

Yapı malzemeleri sektöründe 36 yıllık tecrübeye sahip olan URTİM, dünyanın birçok farklı ülkesinden katılımcıları ve ziyaretçileri ağırlayan 39’uncu İstanbul Yapı Fuarı’ndaki yerini aldı.



Üretiminin yüzde 70’ini dünya pazarlarına ihraç eden URTİM, bu yıl 39’uncusu düzenlenen İstanbul Yapı Fuarı’na rafinerilerde kullanılan iskele kalıp sistemleri ile damgasını vurdu.URTİM Kalıp ve İskele SistemleriA.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, Ar-ge ve inovasyon çalışmaları sonucunda ileri teknolojiye sahip olan ve rafinelerde kullanılan iskele kalıp sistemlerinde hedef büyüttüklerini söyledi.

 

1.250 firmanın yeni malzemelerini ve hizmetlerini 111 bin ziyaretçiyle buluşturan İstanbul Yapı Fuar’ının önemine vurgu yapan Serdar Urfalılar, “Yapı Fuarı’na 21. kez katılıyoruz. Fuar, sektörlerin gelişmesi, uluslararası iletişimin artması ve iş birliklerinin gelişmesi amacıyla bilgi birikimini ve deneyimini paydaşlara yansıtıyor, bizlerin de hedef pazarlarını genişletiyor. Başka bir deyişle, İstanbul Yapı Fuarı,bölge yapı sektörünün en son ürün ve hizmetlerini sergileme ve takip etme olanağı sunmanın ötesinde, uluslararası bir "İş Geliştirme Platformu" olarak öne çıkıyor. Bu sene Türk yapı sektörünün hedef pazarları arasında yer alan Afrika Bölgesi ağırlanıyor. Konuk ülkeler Kenya, Nijerya ve Mozambik. Çok doğru bir seçim yapılmış, yılda 35 milyar dolar inşaat malzemesi ithal eden Kenya, Nijerya ve Mozambik yapı sektörünün hareketli olduğu pazarlar. Yapı Fuarı’nın Türk yapı sektörüne oldukça faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

 

Rafineride hedef dünya pazarları 

Türkiye’de en fazla rafineri referansına sahip olan şirket unvanının URTİM’de olduğuna dikkat çeken Urfalılar, “Bu yıl fuarda rafinerilerde kullanılan teknik izolasyon iskelelerini sergiledik. Gap İnşaat’ın Türkmenistan için yaptığı Gübre Fabrikası, İzmir’de Asya’nın en büyük Star rafinerisi,Ventek’in Irak Rafineri Projesi veAzerbaycanTermik Santraligibi projelerimizde de bu ürünümüzü kullanıyoruz. Rafinerilerde tüm dünyayı hedefliyoruz. Houston’da görüştüğümüz rafineriler var. Türkiye’de en çok rafineri referansı olan şirket biziz”şeklinde konuştu.Tüm iskele ve kalıp sistemlerinin TSE belgeli olduğunu belirten Serdar Urfalılar, “Fuarda rafinerilerde kullanılan teknik izolasyon iskelelerinin yanı sıraFrameset Panel sistemlerimizi, 3. Havalimanında kullanılan Dairesel Frame Panel Kolon sistemlerimizi, Ayarlanabilir Frame Kalıp Kolon sistemlerimizi de sergiledik” dedi.

 

Geçen yılki fuarda Gana Havalimanı ihalesini aldı

İstanbul Yapı Fuarı’nın geçen sene de URTİM için çok faydalı geçtiğine değinen Urfalılar, “İstanbul Yapı Fuar’ı dünyada ilk 5’te olan bir organizasyon. Fuar boyunca mevcut müşterilerimizle bir araya gelmek ilişkimizi tazelemek ve yeni işbirlikleri gerçekleştirmek istiyoruz. Geçen yıl fuarda tanıştığımız iş insanlarıyla Fildişi, Gana Havalimanı projelerini hayata geçirdik. Afrika’da Türk ürünlerine karşı bir ilgi var. Bu ilgiyi değerlendirmeye çalışıyoruz.Cari açık vermeyen sektörümüzün büyüklüğü 500 milyon dolar. Sektörde Avrupalılarla rekabet eden 4-5 firma var. Türk müteahhitlerinin yurtdışında başarılı olması bize pozitif katkı sağlıyor” dedi.


Geri Dön