25 / 04 / 2024

Uşak Dokuz Sele Deresi kentsel dönüşümle değişecek!

Uşak Dokuz Sele Deresi kentsel dönüşümle değişecek!

UŞAK'ta şehir merkezinden doğarak Büyük Menderes Havzası ve ardından Ege Denizi'ne kadar uzanan Dokuz Sele Deresi, kentsel dönüşüm ve ıslah çalışmaları kapsamında güzel bir görünüme kavuşacak.



AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, önceden eski sanayi bölgesindeki fabrikalardan dereye bırakılan kimyasal ve evsel atıklar nedeniyle kötü kokusuyla çevre kirliliğine sebep olan Dokuz Sele Deresi'nin kötü imajından kurtarılacağını söyledi. Eskişehir Porsuk Çayı'ndan yola çıkılarak Uşak Belediyesi ile Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nün iki yıl önce Uşak'ta başlattığı ıslah çalışmalarının hızla ilerlediğini vurgulayan Başkan Cahan, "Uşak merkeze bağlı Sorkun köyü yakınlarında doğan ve yeni Uşak Devlet Hastanesi'ne kadar şehri ortadan ikiye bölen 8 kilometre uzunluğundaki Dokuz Sele Deresi'nin ıslah çalışmalarında sona yaklaştık. Bu yıl içinde Çaykenarı olarak bilinen mevkide derenin üzerine yapılan binaların yıkımları tamamlanarak derenin üzeri açıldı. Devlet Su İşleri ve Belediye ekipleri, dere yatağında ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dokuz Sele Deresi yapılan ıslah çalışması ile şehrin gerdanlığı olacak" dedi. 


Uşak Dokuz Sele Deresi kentsel dönüşümle değişecek!


Dokuz Sele Deresi ıslahının bu yılın sonuna kadar bitirileceğini ifade eden Başkan Cahan projenin 30 milyon TL'ye mal olacağını söyledi. Derenin çevre kirliliği imajından kurtarıldığını ve eski tarihi değerine çok yakında kavuşacağını savunan Cahan, "Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'nun önderliğinde DSİ ile birlikte Dokuz Sele Deresi'ni eski haliyle kentimize güzel bir proje olarak hediye etmiş olacağız. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimizin çalışma yaptığı derede bulunan, önceki dönemlerde yapılan alt ve üst yapı çalışmalarında kaybolan tarihi Halı Pazarı Köprüsü'de gün yüzüne çıkarılmaya başlandı. Bu tarihi değerde ıslah çalışması ile birlikte eski halini alarak kente tarihi bir değer daha katacak" diye konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön