16 / 04 / 2024

Uşak Fatih Mahallesi'ne pazar yeri inşa edilecek!

Uşak Fatih Mahallesi'ne pazar yeri inşa edilecek!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Fatih Mahallesi ile ilgili müjdeyi verdi. Başkan Cahan, “Mahalle halkımızın en büyük beklentileri arasında yer alan pazar yeri için somut adımları attık. " dedi.



Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Fatih Mahallesi ile ilgili müjdeyi verdi. Başkan Cahan, “Mahalle halkımızın en büyük beklentileri arasında yer alan pazar yeri için somut adımları attık. Uygulama projesini hazırladığımız pazar yerinin ihalesi çok yakında” dedi.


Uşak Belediyesi kente bulunan 19 mahallenin ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmalarına devam ediyor. Mahallelerde yaşayan sakinler ile birebir görüşme yöntemiyle sorunları dinleyen Belediye yönetimi mahallelerin ihtiyaçlarını gözeterek proje hazırlıyor. Bu konuda önemli gelişmelerden birisi de Fatih Mahallesi’nde yaşandı. Mahallede yaşayanların en büyük beklentisi olan yeni bir pazar yeri için çalışmalar başladı. Alparslan Parkı civarında yaklaşık 7 bin metrekarede hizmet vermesi planlanan Pazar yeri bölgenin ihtiyaçlarını giderecek.


“Uşak’ta bir mahallemizin daha beklentilerine cevap vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Fatih Mahallesi’nin pazar yeri ihtiyacının sona ereceğini belirtti.

Kentte Pazar yerleri konusunda mesafeler kat ettiklerini dile getiren Cahan, “Görevde olduğumuz süre zarfında kentimizde gördüğümüz sıkıntıların başında pazar yerleri geliyordu. Mevcut pazar yerlerimiz ihtiyacı karşılamamakla birlikte bazı mahallelerin de pazar yerlerine ihtiyacı vardı. Biz bu duruma kayıtsız kalmayarak hemen çalışmalara başladık. Öncelikle kentimizin mahallelerinde eksiklikleri tespit ettik. Bu kapsamda Kemalöz Mahallesi’nde başlattığımız pazar yerinde son aşamalara geldik. Yaklaşık 10 bin metrekarede hizmet verecek olan pazar yerimiz örnek olacak. Akabinde ise söz verdiğimiz gibi Fatih Mahallesi için pazar yeri çalışmalarımıza başladık. 7 bin metrekare alanda hizmet verecek pazar yerimiz bölgeye yakın birkaç mahallenin sıkıntısını da sona erdirecek. Ayrıca pazar yeri çalışmalarının sona ermesinin ardından farklı mahallelerde yaşayan hemşehrilerimizi de ücretsiz pazar yerine taşıyarak kolaylık sağlayacağız” dedi.


Uşak’ta mevcut Pazar yerlerinde yapacakları çalışma hakkında da bilgi veren Cahan, bütün pazar yerlerinin modernleşeceğini ve son olarak Çarşamba Pazarı olarak bilinen alanı iyileştireceklerini aktardı.


Milliyet


Geri Dön