19 / 04 / 2024

Uşak Organize Sanayi Bölgesi yatırımcı bekliyor!

Uşak Organize Sanayi Bölgesi yatırımcı bekliyor!

Türkiye'nin arıtma tesisi olan ender üretim sahalarından Uşak Organize Sanayi Bölgesi yatırımcı bekliyor. Uşak OSB Başkanı Ali Yıldırım "Üretime başlamayanlara 15 Aralık'a kadar süre verdik. Arsaları yatırım için yeniden ta



Uşak OSB Başkanı Ali Yıldırım, 5084 Sayılı Teşvik Kanunu kapsamında arsa tahsisi yapıp da üretimini yapmayan araziler olduğunu belirtirken, "Arsa tahsis ettirip üretime başlamayanlara 15 Aralık'a kadar süre verdik. Arsaları yatırım için yeniden tahsis edeceğiz" dedi. Yıldırım, 60'a yakın yeni üreticinin bölgeye yatırım yapması için fırsat doğacağını kaydetti.

FIRSAT DOĞACAK
5084 Sayılı Teşvik Kanunu'nun verdiği desteklerden faydalanan ve üretimde iyi bir seviyeye gelen Uşak OSB'de, 192 firma aktif olarak çalışıyor. 350 bin metrekarelik bir alanda üretim yapılan bölgede arıtma tesisi ve gümrük bulunuyor. 5084 Sayılı Teşvik Kanunu kapsamında bölgede, üreticiye cüzi bir miktarla arsa tahsisi yapıldı. 2005'teki arsa tahsislerinin ardından temel atmayan ve üretime başlamayan 60'a yakın müteşebbis tespit edildi. Teşvikten faydalanarak arsa tahsisi yapanların bölgede bir an önce üretime başlaması gerektiğini kararlaştıran Uşak OSB yönetimi, inşaata başlamayan ve üretimin önünü tıkayanlara 15 Aralık 2010'a kadar süre tanıdı. Bu süreye kadar hiçbir adım atmayanların arsalarının metrekaresi 7 dolardan geri alınacağını duyuruldu. Arsaların geri alınmasıyla yeni yatırım sahalarının oluşturulacağı ve bu sayede yer arayanlara yeni bir fırsat oluşturulacağı söylendi.

ATIL ALANLAR
Uşak OSB Başkanı Ali Yıldırım, boşta kalan küçük çaplı 22 parsel ile üretim yapmayan sanayiciden alınacak alanların birleştirileceğini söyledi. Bu sayede yeni yatırım sahası elde edileceğini dile getiren Yıldırım, "Büyük çapta üretim yapmak isteyenler bizden yer istiyor. Fakat alan olmadığı için onlara cevap veremiyoruz. Elimizdeki küçük alanlar ve daha önce 5084'ten arsa alıp üretim yapmayanların yerlerini birleştireceğiz. Bu sayede yeni yatırım sahaları oluşturacağız. Tek gayemiz bölgedeki atıl vaziyetteki alanların üretime kazandırılması" dedi.
Yeni Asır/ALİ ARASLI - ASIM PİLGİR


Geri Dön