26 / 04 / 2024

Uşak Üniversitesi 1 Eylül Yerleşkesi Vaziyet Planı onaylandı

Uşak Üniversitesi 1 Eylül Yerleşkesi Vaziyet Planı onaylandı

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, 1 Eylül Yerleşkesi Vaziyet Planı'nın, YÖK tarafından onaylandığını bildirdi



Prof. Dr. Adnan Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaatı süren yerleşkede fiziki yeterlilikleri artırmak için çalıştıklarını söyledi. Üniversitenin iki yılda öz kaynakları ve Uşaklı hayırsever iş adamlarının gayretleriyle geliştiğini anlatan Prof. Dr. Şişman şöyle konuştu: "İki yıl içerisinde Güzel Sanatlar Fakültesi binası, akademik blok, rektörlük, sosyal tesis, spor tesisi ve 4 amfiyi tamamladık. Bunun yanı sıra kampüs alanındaki bilgisayar, su ve elektrik sistemlerini yer altında oluşturulan galerilerden geçirdik. Kampüsün su sorunu çözdük, meydan düzenlemesi yaptık.

Sivaslı ve Karahallı Meslek Yüksekokulları inşaatlarını tamamladık. Halen D 2 blok, M A2 ve M A3 blokta inşaat sürüyor. Spor salonu ve yüzme havuzu inşaatına kısa süre içerisinde başlayacağız. Alışveriş merkezi inşaatı bu yıl başlayacak.

1 Eylül Kampüsü Vaziyet Planı YÖK tarafından onaylandı. Vaziyet planında mümkün olduğunca değişiklik yapmadan ilerlemeyi düşünüyoruz. İddia ediyoruz her şey bittiğinde Türkiye'nin en güzel kampüs alanını kurmuş olacağız." Prof. Dr. Şişman, kent merkezindeki birimlerini 1 Eylül Kampüsü'ne taşımayı hedeflediklerini, kampüs alanının butik kent özelliğini taşıdığını belirterek şunları kaydetti:

"Kampüste eğitim birimlerinden yaşam alanlarına yürüyerek geçilebilecek. Öğrenciler ders blokları arasında en uzak mesafeye yürüyerek 10 dakikada ulaşabilecek. Doğa ile barışık, teknolojinin en son imkanları kullanılarak
oluşturulacak alışveriş ve eğlence merkezinde küçük bir kentte bulunması gereken her şey bulunacak. Spor salonu, yüzme havuzu, açık spor alanlarının yanı sıra İzmir-Uşak kara yoluna bakan bölümde Oditoryum Salonu kuracağız. Rektörlük binasını kampüsün giriş bölümüne inşa edeceğiz. Bir de kampüs alanı dışında kentle üniversitemizi bütünleştirecek bir alışveriş merkezi kurmayı hedefliyoruz. Tüm bunları 3-4 yıl gibi bir sürede bitirmeyi istiyoruz."
AA


Geri Dön