24 / 04 / 2024

Uşak'ta 4 tesisin temeli atıldı!

Uşak'ta 4 tesisin temeli atıldı!

Orman Bakanı Veysel Eroğlu sahurda geldiği Uşak’taki programında 4 tesisin temelini attı 2 tesisi hizmete açtı. Vatandaşlarla birlikte sahur yapan Eroğlu, 18 yeni proje sözü verdi



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak Belediyesi'nce düzenlenen sahur programında toplu açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Taşyaran Vadisi'ni Tabiat Parkı ilan eden Bakan Eroğlu, yatırım protokolünü imzaladı. Bakan Eroğlu'nu, Uşak Valiliği önünde Vali Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve daire müdürleri karşıladı.


120 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Bakan Eroğlu, Vali Ahmet Okur'u makamında ziyaretinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Uşak'a 18 proje sözü vererek, Uşakİzmir Karayolu üzerinde Yenişehir Köyü civarında bulunan Taşyaran Vadisi'ni Tabiat Parkı İlan ederek, projeyi imzaladı. Türkiye'de bir ilke imza atan Bakan Eroğlu, sahurda bakanlığına bağlı 6 yatırımın temelini atıp açılış yaptı. Valilikteki basın toplantısında gece saatinde herkesi rahatsız ettiğinden dolayı özür dileyerek sözlerine başlayan Eroğlu, "İlk defa Uşak'ta sahurda temel atma ve açılış yapacağız. Açılışını yaptığımız Banaz Bahadır gölet ve sulaması çiftçiye 6 milyon 130 bin TL gelir sağlayacak. Bir baraj, 3 gölet ve dere ıslahı projeleri var. Bunlar için 42 milyon TL harcanacak. Bu defa Uşak'a 18 yeni yatırım müjdesiyle heybem dolu geldim. Bu yatırımların maliyeti 120 milyon TL olacak" dedi. Dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Ulubey Kanyonu'nu dünyaya tanıtacaklarını belirten Eroğlu, kanyonda milli park hazırlığının başladığını söyledi. Taşyaran Vadisi'ni Tabiat Parkı ilan eden Bakan Eroğlu, yatırım protokolünü Uşak'ta imzaladı. Bakan Eroğlu, "Uşak'ta 31 Aralık 2019'a kadar 39 baraj ve gölet, 49 sulama tesisi, 7 içme suyu tesisi, 41 dere ıslahı yapılacak. Ayrıca iki şehir ormanı, 3 bal ormanı ve 25 adet mesire alanı inşa edeceğiz" diye konuştu. Vatandaşlarla birlikte sahurunu yapan Bakan Eroğlu'na, Vali Ahmet Okur ve Başkan Nurullah Cahan, birer Uşak halısı hediye etti.



Sabah


Geri Dön