20 / 04 / 2024

Uşak'ta FETÖ ile bağlantılı 19 yurt ve 5 özel okul kapatıldı!

Uşak'ta FETÖ ile bağlantılı 19 yurt ve 5 özel okul kapatıldı!

Uşak Valisi Ahmet Okur, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı il genelinde yürütülen soruşturmada kapsamında 1 vakıf, 19 yurt, 5 özel okul, 4 dershanenin kapatıldığını belirtti.



Uşak Valisi Ahmet Okur, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı il genelinde yürütülen soruşturmada, 163 kişinin tutuklandığını bildirdi. 


Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'ye karşı il genelinde mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, "FETÖ'ye karşı yürütülen soruşturmada aralarında hakim, savcı, asker, polis, akademisyen, öğretmen, iş adamı, doktor ve imamların da bulunduğu 163 kişi mahkemelerce tutuklandı." dedi.


Kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik sürdürülen çalışma kapsamında da 326'sı milli eğitim müdürlüğünde olmak üzere, 23 kamu kurumundan toplam 686 kişinin açığa alındığını ifade eden Vali Okur, detaylı çalışmanın sürdüğünü aktardı. 


Vali Okur, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası örgütle ilişkili özel eğitim kurumları, dernekler, yurtlar, ve gazetelere yönelik titiz bir çalışma yürütüldüğüne dikkati çekerek, "Kamu kurumlarında bu yapıyla ilişkisi olanlar mutlak suretle tespit edilecek. Şu ana kadar 1 vakıf, 19 yurt, 5 özel okul, 4 dershane, 10 dernek, 1 sendika temsilciliği ile 2 gazete kapatıldı. Ayrıca ilgili mahkemeler tarafından örgütle ilişkisi olduğundan şüphelenilen 5 şirket ile 306 kişinin mal varlıklarına tedbir kararı uygulandı. Tüm kurumlar üzerilerine düşeni yapıyor. " ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön