25 / 04 / 2024

Uşak’ta her mahalleye konak inşa edilecek!

Uşak’ta her mahalleye konak inşa edilecek!

19 mahallede konakların yapılacağını belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Hemşerilerimizin güzel vakit geçirmesini hedefleyen konaklarımız, ev kadınlarından yaşlılara, engellilerden çocuklara kadar her kesimden vatandaşa hitap edecek" dedi




Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Konaklarımız, ev kadınlarından yaşlılara, engellilerden çocuklara kadar her kesimden vatandaşa hitap edecek” diye konuştu


Uşak Belediyesi'nin başlattığı her mahalleye konak projesi kapsamında Kemalöz ve Elmalıdere mahallelerine yapılacak olan konakların yer tespiti yapıldı. Kentteki 19 mahallede konakların yapılacağını belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Hemşerilerimizin güzel vakit geçirmesini hedefleyen konaklarımız, ev kadınlarından yaşlılara, engellilerden çocuklara kadar her kesimden vatandaşa hitap edecek" dedi. Kemalöz Mahallesi'nde ayaklı su deposunun olduğu alan ve Elmalıdere Mahallesi'nde bulunan Lamba Parkı içinde mahalle konakları yapılacağını söyleyen Başkan Cahan, mahalle konaklarını artırma hedefinde her gün bir adım daha ilerlediklerini söyledi. 


Kimliği korunuyor


İki mahallede yer konusunda çalışmaları bitirdiklerini belirten Başkan Nurullah Cahan, "Halkımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına karşılık verecek konuklar, aynı zamanda kentimize gelen konuklarımızı ağırlayabileceğimiz mekanlar olacak. Konakları planlarken mahallelerin demografik yapılarını dikkate alıyoruz. Mahallelerin farklı özelliklerine uygun konaklar inşa ediliyor. Mahallelerimizin kültürel değerlerini de ön plana çıkarak bir hassasiyet içinde olacağız. Bu sayede kullanılabilir konakları halkımıza armağan edeceğiz" diye konuştu.


"Konaklar her bakımdan işlevsel olacak" 


Belediye hizmetlerinin de mahalle konaklarında kullanılacağına işaret eden Başkan Cahan şunları söyledi: "Konaklar, belediye hizmetlerinde vatandaşlarımızın rahat etmesi için de dizayn edilecek. Vatandaşlar, belediye hizmet binasına gelmeden bazı hizmetlerimizden konaklarımızda faydalanacak. Konaklarımız bu bakımdan da işlevsel olacak. Ayrıca soysal hizmet uzmanlarımız ile boşanma gibi toplumsal konulara da konaklarımızda temas edeceğiz. USRİUM projemizle dar gelirli vatandaşlarımıza da konaklarımız vasıtası ile sahip çıkacağız."



Yeni Asır


Geri Dön