19 / 04 / 2024

Uşak'ta icradan 9 milyon TL'ye satılık fabrika!

Uşak'ta icradan 9 milyon TL'ye satılık fabrika!

Uşak 2.İcra Dairesi tarafından Uşak Merkez İlçesi Beylerhan Köyü'nde bulunan fabrika binası 9 milyon 188 bin 506 TL bedelle açık artırma usulüyle 28 Ağustos günü ihale edilecek.



Taşınmaz Mal Satılacaktır 


1 NO'LU TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ


Uşak ili, Merkez İlçesi, Beylerhan Köyü Yerköprü mevkii 146 Ada 8 parselde kayıtlı 52.434,70 metrekare alanlı ve betonarme bir katlı arşiv binası ve betonarme bir katlı fabrika binası ve arsadır. 


İmar Durumu: Kat adedi bina yüksekliği ve bina derinliğinin %80 göre ve ön bahçe mesafesi 10 metre, yan bahçe mesafesi 5 metre, arka bahçe mesafesi 10 metre olup yapı nispeti OSB inşaat nizamına uygun ve yapıların çoğu ruhsatlıdır. 


Adresi: Uşak merkez Beylerhan Köyü Uşak-İzmir Asfaltı 18 kilometrede gidiş yönünde sağ taraftaki Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'nde 105. Cadde No: 301 


Kıymeti: 9.188.506,58 TL


KDV Oranı: %18


Kaydındaki Şerhler: 11/01/2011 tarih ve 374 yevmiye ile Uşak Organize Sanayi Bölgesi tarafından taşınmazın icra yoluyla satışı halinde Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmes, koşulunu içeren şerh vardı. 


1.Satış Günü: 28/08/2015 günü 14:00 ile 14:10 arası

2.Satış Günü: 22/09/2015 günü 14:00 ile 14:10 arası

Satış Yeri: Uşak Adliye Sarayı Zemin Kat 2.İcra Müdürlüğü Giriş Kapısı Önü Merkez/Uşak


Satış şartları:


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden,artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik in ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve el rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda si birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pay akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga fil vergisi. %18 KDV. 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, ılı taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını )i özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


 4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha e sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer  zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır. 


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

 

6- OSB Kanunu’nun 18. ve OSB Uygulama Yönetmeliğinin 109. maddeleri  gereğince, katılımcılar; OSB’den satın aldığı ya da adına tahsisi yapılan taşınmazın yapı kullanmasını alıp, üretime geçmeden bu taşınmazını bir başkasına satamaz ve taşınmaz bu aşamaya gelinceye kadar, tapu kaydına geri alım şerhi konur. Yapı kullanma alıp da üretime geçtikten sonra ise, geri alım şerhi kaldırılır ve satışlarda sadece OSB den “uygunluk” görüşü istenir, 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun 15. maddesinin 23.10.2008 tarih ve 5807 sayılı kanunla değişik 3,fıkrası gereğince,”OSB'nce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, OSB’nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara ve kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir”  bu nedenle ihale katılımcılarından Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından verilecek Bölgenin Kuruluş protokolüne uygunluk belgesini ibraz etmeleri, istenecektir. Bu belgeyi ibraz etmeyenler yasa gereği ihaleye alınmayacaktır.


7-Adresleri tapuda kayıtlı olmayan ilgililere gönderilen satış ilanı tebligatlarının . tebliğ edilememesi halinde işbu satış ilanı İİK.m.127 gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/47Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.23/06/2015


Geri Dön