16 / 04 / 2024

Uşak'ta inşaat işçileri eylem yaptı!

Uşak'ta inşaat işçileri eylem yaptı!

Uşak’ta Kentsel Dönüşüm alanında inşaat yapan firmalardan İZKA İnşaat’a bağlı olarak çalışan 70 işçi 3 aydır alacaklarını alamadıklarını ve sigortalarının da yapılmadığını iddia ederek bir haftadır iş bıraktı.



Uşak’ta İZKA İnşaat’a bağlı olarak çalışan 70 işçi 3 aydır alacaklarını alamadıklarını ve sigortalarının da yapılmadığını iddia ederek bir haftadır iş bıraktı. Firma ise işçilerden alacaklarını almadan şantiye alanını terk etmesini istedi. Bunun üzerine çalışan işçiler ile firma arasında ki gerilim büyüdü.


Son olarak firma işçilere alacaklarını bugün ödeyeceğini söyledi ancak bu ödemede yapılmadı ve işçilerden şantiye alanını terk etmeleri, aksi halde polis zoruyla atılacakları söylendi. Gerilim büyüdü ve Kentsel Dönüşüm alanındaki İZKA Şantiye alanını onlarca polis ekibi ve TOMA’nın da bulunduğu çevik kuvvet ekipleri de geldi. Polis işçilere müdahale etmezken polis firma yetkilikleri ile görüştü.


"MAAŞLARIMIZI ALMADAN BİR YERE GİTMEYİZ.


Şantiye alanını terk etmeyen 70 kadar işçi kendilerinin aylardır şantiyede çalıştıklarını ve sigortalarının da yapılmadığını gördüklerini ve sigorta müfettişlerinin durumu tespit edip alacaklarını almadan şantiye alanını terk etmeyeceklerini açıkladılar. Doğu illerinden geldiklerini ve alın terlerinin verilmediğini belirten işçiler “Firma yetkilileri OHAL'deyiz. Sizin hepinizi şehir dışına attırırız. Şantiye alanını terk edin diyorlar. Biz alacağımızı hakkımızı istiyoruz. Alacağımızı almadan ve sigorta müfettişleri tespit yapmadan şantiye alanını boşaltmayacağız. Sayın Valimiz olmak üzere yetkililerden sorunumuza çözüm bekliyoruz” dediler.




Cumhuriyet


Geri Dön