29 / 03 / 2024

Uşak'ta kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Uşak'ta kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Uşak'ta kuzey ve güney çevre yolunun devamı için kamulaştırılan binaların yıkımına Belediye Başkanı Nurullah Cahan da katıldı. İlk yıkımı yapan Cahan, "Şehrimizin kuzeyi ve güneyi birbirine bağlanacak" dedi




Uşak'ta kuzey ve güney çevre yolunun devamı için kamulaştırılan binaların yıkımına Belediye Başkanı Nurullah Cahan da katıldı. İlk yıkımı yapan Cahan, "Şehrimizin kuzeyi ve güneyi birbirine bağlanacak" dedi


Uşak'ın birbirine bağlanmasında önemli bir noktada olan kuzey ve güney çevre yolunda bir aşama daha geçildi. 2014 yılında kuzey çevre yolunun devamı için kamulaştırılıp yıkımı sağlanan evlerin ardından, güney çevre yolunun tamamen bitmesinde engel teşkil eden bir ev daha kamulaştırılarak yıkıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli, AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu törende iş makinesiyle ilk yıkımı Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan yaptı.


"Sıkıntısız bitirdik"

Uşak'ta 2015 yılına hızlı bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Başkan Nurullah Cahan, "Bu kapsamda ilimizin birbirine bağlanmasında büyük etki sağlayacak çevre yollarımızın da bitirilmesini istiyoruz" dedi. Çevre yollarında kamulaştırma çalışmalarını hassasiyetle yürüttüklerini aktaran Cahan, "Kuzey ve güney çevre yolları kentimiz için büyük önem arz eden yollar. Yolların tamamen bitmesi için belediyemiz bütün imkanlarını seferber ediyor. Bilindiği gibi yolların tamamlanmasında kamulaştırma ile ilgili sıkıntılar söz konusuydu. Göreve gelir gelmez konunun üzerinde ciddiyetle durduk. Öncelikle kuzey çevre yolu üzerinde bulunan evlerin düğün dernek havasında yıkımını sağladık" ifadesini kullandı.


"Birçok sorun bitecek"

Çevre yollarının kente katacağı kazanımlardan da bahseden Cahan, "Çevre yollarımız ilimizde birçok konuda sıkıntıların azalmasını sağlayacak. Öncelikle şehrimizin kuzeyinin ve güneyinin birbirine bağlanması sağlanacak. Ayrıca devlet hastanemiz ve yeni adliyemize kentimizin her yerinden vatandaşlarımız şehir merkezine girmeden kolaylıkla ulaşacak. Bu da merkezde trafiğin azalmasında etkili rol oynayacak" diye konuştu.




AK Partili adaylar TOKİ'de buluştu

AK Parti Uşak Milletvekili adayları, seçim öncesi mahalle mitinglerine Karaağaç mahallesi 4. Etap TOKİ'den başladı. AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser'in de katıldığı mitingde, milletvekili adayları Mehmet Altay, Eyüp Gökhan Özekin ve Hüseyin Keskin halka hitap etti. Hüseyin Keskin, muhalefet partilerinin halka boş vaatler vermeyi sürdürdüğünü belirterek, "AK Parti olarak bugüne kadar hayal olan birçok çalışma ve projeyi hayata geçirdik. Bunlardan birisi de kira öder gibi ev sahibi olmaktı. Şimdi  TOKİ  sakinlerinin kendi evlerinde, huzur ve güven içinde oturduklarını görüyoruz" dedi. Özekin de, Davos'ta Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı'na gösterdiği tepkiyi hatırlatarak, "Gerekirse ABD'ye ve İsrail'e karşı koymaya devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye için var gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu. Mehmet Altay ise, TOKİ'nin temel sorunlarının giderildiğini ve değişimin devam edeceğini ifade ederek, "Çöp kokularından kapı ve pencerelerini açamayan vatandaşımız, bu sorundan kurtulmuştur. AK Parti milletin izni ve desteğiyle yeni işleri yapmaya devam edecek" açıklamasını yaptı.


Köylere 450 bin metrekare parke taşı

Uşak'ta köylerin sorunlarını gidermek için yoğun mesai harcadıklarını dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, son 10 yıl içinde dağıtılan parke taş miktarını aştıklarını söyledi. Uşak İl Genel Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda köylerin nüfusuna göre parka taşı dağıtımı yapıldığını dile getiren Nacar, "Uşak'taki köylere son 10 yılda dağıtılan parke taşın üstünde malzemeyi kırsal alanlara dağıttık. Bu yıl 450 bin metrekarelik parke taşını köylere döşeyeceğiz" dedi. Köylerdeki çalışmaların İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını da kaydeden Nacar, "Kurum olarak köylerdeki çalışmaları ihale yoluyla özel şirketlere yaptırıyoruz. Bu noktada köylerde çalışma yapan ve kişilere ait olan iş makineleri, İl Özel İdare'nin bütçesinden yapılan ödemelerle çalışıyor. Bu noktada halkımız köylere parke taşı götüren araçlardaki logo ve benzeri unsurları dikkate almasın" diye konuştu.




Yeni Asır


Geri Dön