25 / 04 / 2024

Uşak'ta köylülerin mera tepkisi!

Uşak'ta köylülerin mera tepkisi!

Uşak'ın Banaz İlçesine bağlı Hallaçlar Köyü'ndeki meralardan yaklaşık 15 yıldır killi toprak alan seramik fabrikası ve ardından baraj inşaatı yapan müteahhit firmanın neden olduğu devasa çukurlar köylülerin tepkisine neden oldu...



Uşak'ın Banaz İlçesine bağlı Hallaçlar Köyü'ndeki meralardan yaklaşık 15 yıldır killi toprak alan seramik fabrikası ve ardından baraj inşaatı yapan müteahhit firmanın neden olduğu devasa çukurlar köylülerin tepkisine neden oldu. Bu çukurların özellikle kış aylarında yağmur sularıyla dolduğunu, toprak kaymaları yaşandığını belirten köylüler, kendilerini ve hayvanlarının can güvenliği için tehlike yarattığını ileri sürüp, tepki gösterdi. Köylüler, bir ay önce valiliğe başvurup, şikayetçi oldu, bir an önce önlem alınmasını istedi. 

Baraj için kil almıyor Hallaçlar Köyü'nde 2009-2014 yıllarında muhtarlık yapan ve suçlamaların odağındaki isim olan Cemil Yavaş ise, "Açılan davadan muhtar ve ihtiyar heyeti olarak bizim de haberimiz olmadı. Köyümüze yapılacak olan barajı üstlenen müteahhit firma kararı almamız gerektiğini söyleyince gittim, öyle haberimiz oldu. Kararın temyiz edileceği konusunda kimse uyarmadı. Şu anda köyümüze baraj yapılıyor. Baraj için kil alınıyor. 

Hizmetlerin durmaması gerekir. Meramızın başka bir amaçla kullanılması için karar almadık" dedi. 


Milliyet Ege 


Geri Dön