24 / 04 / 2024

Uşak'ta toplu taşımada indirim!

Uşak'ta toplu taşımada indirim!

Uşak Belediyesi toplu taşımada kullanılan KentKart64 ihalesinin iptalinin ardından aldığı kararla ulaşım fiyatlarını dört yıl önceye çekerek 30 kuruş ucuzlattı. Yeni tarife yarından itibaren geçerli...



Uşak Belediyesi toplu taşımada kullanılan Kent Kart64 ihalesinin iptalinin ardından aldığı kararla ulaşım fiyatlarını dört yıl önceye çekerek 30 kuruş ucuzlattı. Yarından (çarşamba) itibaren geçerli olacak yeni fiyat tarifesiyle vatandaşların halk otobüslerine nakit ödeyerek bineceği duyuruldu.


Rotasyona girmeyi kabul etmeyen hat midibüsü sahiplerinin Uşak Belediyesi aleyhine Manisa 2'inci İdare Mahkemesi'ne açtıkları 'Elektronik bilet sistemi ve araç takip sisteminin kurularak 10 yıl süreyle işletilmesine ilişkin ihalenin iptali' davasında, davacıları haklı bulan mahkeme heyeti, belediye meclisi ve belediye encümen kararlarını geçersiz sayarak ihalenin usulsüz yapıldığına hükmetti ve ihaleyi iptal etti. İhalenin iptal edilmesi ve 30 günlük kart kullanım süresinin dolmasının ardından AK Partili Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve belediye meclisi; ulaşımda fiyatları dört yıl öncesine çekerek tam bileti 1 lira 80 kuruştan 1 lira 50 kuruşa, öğrenci biletini de 1 lira 30 kuruştan 1 liraya çekti. Uygulama yarından itibaren geçerli olacak. 


Kent Kart64 ihalesinin iptalinin ardından ulaşımda yeni bir döneme geçtiklerini belirten Belediye Başkanı Cahan, "Halkımızın menfaatini düşünerek Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip ulaşımda indirim yaptık. Benzin ve mazottaki indirimi göz önüne alarak vatandaşlarımıza katkı olması açısından böyle bir indirime gittik. Ocak ayı belediye meclis toplantısında alınan kararla tam ve öğrenci biletinde 30 kuruş indirim yaptık. 21 Ocak'tan geçerli olacak yeni fiyat tarifesi tam bilet 1 lira 50 kuruş, öğrenci 1 lira olacak. 65 yaş üstü ve yüzde 40 engelli olan vatandaşlarımız da otobüslere ücretsiz binecek. Şehrimizde yarın itibari ile kart sistemi kaldırılarak ücretli taşımaya geçildi. Bundan sonra vatandaşlarımız ücret ödeyerek ulaşımını sağlayacak" dedi. 


KARTLARDAKİ LİRALAR GERİ ALINABİLECEK


Kent Kart64 ihalesinde kart bedelinin geri ödemesinin ihale şartnamesinde yer almadığını belirten Cahan, "Bizden önceki dönemde belediye tarafından yapılan ihale, kart sahibi vatandaşların ödedikleri kart ücretlerinin geri iadesi düşünülmeden yapılmış. Yedi lira olan kart ücretlerinin geri ödemesi kanunen mümkün görünmüyor. Ancak vatandaşlarımız kartlara yükledikleri ulaşım bedellerini geri alma hakkına sahipler. Kart uygulaması yapan firmanın irtibat merkezlerine giderek kartlarındaki paralarını alabilecekler. Vatandaşların bu konuda mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımız yeni uygulamada yaşayacakları herhangi bir sıkıntıda durumu derhal belediye ekiplerimize bildirsinler. Gerekli işlem anında yapılacaktır. Uşak'a yakışır kaliteli ulaşımı sağlayacağız" diye konuştu.


Hürriyet Ege




Geri Dön