26 / 04 / 2024

Uşak'ta Türkiye'ye örnek kentsel dönüşüm projesi!

Uşak'ta Türkiye'ye örnek kentsel dönüşüm projesi!

Uşak'ta örnek bir kentsel dönüşüm projesi yükseliyor. Türkiye'de ilk kez sanayi bölgesindeki binaları yıkarak yerine konut alanları yaptıklarını söyleyen Başkan Nurullah Cahan projenin detaylarını anlattı



İlklerin şehri Uşak'ta diğer şehirlere örnek olabilecek bir kentsel dönüşüm projesi yükseliyor. Uşak Belediyesi'nin imaj projelerinden olan ve 430 bin metrekarede hayata geçecek kentsel dönüşüm projesi hızla yükselmeye devam ediyor. Türkiye'de ilk kez sanayi bölgesindeki binalar yıkılarak yerine konut alanları ve ticari işletmeler yapılıyor. Uşak eski Deri Tabakhane Sanayi Bölgesi'nin bulunduğu alandaki binalarda şimdiden 9 kat çıkıldı. Proje sayesinde kente 450 milyon TL'lik yatırım bekleniyor. 2016'da bitirilmesi planlanan proje kapsamında bölgeye bin 51 konut, 923 ticari işletme, 750 kişilik cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve sağlık ocağı yapılacak. 


ŞEHİR YENİ BİR KİMLİK KAZANIYOR 


Türkiye'de ilk kez deri sanayi bölgesinde dönüşüm yaptıklarını anlatan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Sanayi alanında kentsel dönüşüm yapılarak ticari merkez ve konut yapılan bir yer inşa ediyoruz. 430 dönümlük bir alan söz konusu. Uşak kabuğunu daha yeni yeni kırıyor. 4-5 yıl sonra şehir yeni bir kimlik kazanacak" dedi. Başkan Cahan "Uşak'ın yeni ticari merkezi de burası olacak. Ortamızda bir deremiz var. Dokuzsele deresi. Porsuk Çayı'nın minyatürü olacak. Su tutulması için de baraj yapıyoruz. Suyu dereye bu barajdan salacağız. 9-10 tane blok bitme noktasına geldi. Gece gündüz çalışıyoruz" dedi. Başkan Cahan, "Hedeflerimize emin adımlarla ilerlemekle beraber çok yakın bir zamanda ilimizin yeni cazibe merkezine kentsel dönüşüm ile kavuşacağız" diye konuştu. Projeyi tamamlamak için müteahhit firmanın yoğun mesai yaptığını belirten Başkan Cahan şöyle konuştu: "Şu anda kentsel dönüşüm projemizde neredeyse tüm binalarda 9'ar kat çıkıldı. Projenin 2016'da bitirilmesi için hızlı bir şekilde ilerleniyor. Proje kapsamında 923 adet ticari işletme bölgede can bulacak. Bu bölge konut dönüşümün yanında ticari işletmelerle de dönüşümün sağlanması bakımından Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor." 


TOKİ 'DEN BÜYÜK DESTEK 


Projeyi hayata geçirmek için  TOKİ  Başkanlığı'ndan da büyük destek aldıklarının altını çizen Başkan Cahan, Uşak'taki kentsel dönüşümün TOKİ tarafından örnek proje ilan edildiğini anlattı. Proje ile Uşak'ın rahat bir nefes alacağını dile getiren Cahan, "Proje ile İsmetpaşa Caddesi etrafında yoğunlaşmış ilimiz rahat bir nefes alacak. Kentsel dönüşüm ile örnek ticari alanlardan sosyal alanlara kadar birçok farklı done olacak. Vatandaşlarımız günlük alışverişlerini burada yapacaklar ve sosyal hayat bölgede can bulacak. Kentsel dönüşümün bitmesinin ardından çevresine de olumlu etkiler sağlayacak. Kısacası proje her yönü ile şehre katkılar sağlayacak" diye konuştu. 


DOKUZSELE PROJESİ ESTETİK KATACAK


Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan dönüşüm alanında yer alan 'Dokuzsele Deresi Islah Projesi'nin bölgeye ayrı bir hava vereceğini ve kente estetik katacağını vurguladı. Başkan Cahan, Uşak'a mini bir Porsuk Çayı'nı da bu sayede kazandıracaklarını ifade etti. Cahan, "Dokuzsele Deresi Islah Projesi de aynı hızla devam ediyor. Bu projenin de maliyeti yaklaşık 35 milyon TL'dir. Projenin sona ermesi ile kentsel dönüşüm bölgesi farklı bir ivme kazanacak ve yeni sosyal alanların kazanılmasına vesile olacaktır. Bu projede 2016'da sona erecek" görüşünü dile getirdi. 


Sabah





Geri Dön