19 / 04 / 2024

Uşak’ta yaşayan emeklilere TOKİ müjdesi!

Uşak’ta yaşayan emeklilere TOKİ müjdesi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak'taki emeklilere müjdeli haberi verdi. Turan, “Başkanımız Cahan’la görüşüyoruz. Yakın zamanda emeklilerimize müjdeler vereceğiz” dedi.



TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Uşak’ta yaşayan emeklilere ev sahibi olmaları yönünde müjdeler verdi. Turan, “Başkanımız Nurullah Cahan’la görüşüyoruz. Yakın zamanda emeklilerimize somut haberler ve müjdeler vereceğiz” dedi.


Uşak Belediyesi kentin imajı ve kaderini değiştirmek için durmaksızın çalışmalarına devam ediyor. Kentin imajı ve gelişimi için mega projelerine hız veren Belediye, sosyal çalışmalarıyla da takdir kazanıyor. Bu kapsamda kentteki emekli vatandaşlarının ev sahibi olmasını da hedefleyen Belediye yapmayı düşündüğü çalışmaları için güzel haberler aldı.  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan kentsel dönüşüm projesi incelemesi için geldiği Uşak’ta, emekli vatandaşlar için daire müjdesi verdi.


Turan, “Uşak’ta yaşayan büyüklerimizin ev sahibi olması için çalışmalarımız başlayacak” diye konuştu. Konuyla ilgili istişarelerin sürdüğünü vurgulayan Turan, “Başkanımız Nurullah Cahan’la emekli büyüklerimizin ev sahip olmalarına yönelik görüşmelerimiz devam ediyor. Uşak’ta yer belirleme konusunda çalışmalarımız sürmektedir. Ülkemizde başlayan bu hamlenin Uşak’ta da olmasını önemli buluyoruz. Bu nedenle emeklilerimize ilişkin somut adımı atmış olacağız. 2016 yılında temel atarak gerçekleştirmiş olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


Büyükleri asla unutmadıklarını anlatan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu kapsamda emeklilerin de daire sahibi olmalarını arzu ettiklerini kaydetti. Cahan, “TOKİ Başkanımız Sayın M. Ergün Turan ile emekli büyüklerimiz için de istişare içindeyiz. Emeklilerimize yakışır güzel konutları inşa edebileceğimiz birkaç alanı belirledik. Yer belirleme işleminin bitmesinin akabinde ilk temeli atmak istiyoruz. Belediye olarak büyüklerimize bir borcumuz olduğunu düşünüyorduk. Bunu da bu sayede gerçekleştirmiş olacağız” dedi.


Hürriyet Yerel



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Uşak'ta yapımı süren kentsel dönüşüm alanlarını inceledi. Turan, önümüzdeki yıl emekliler için ülke genelinde konut yapacaklarını duyurdu.


Uşak'ta eski Tabakhane Bölgesi'nde yapımı süren kentsel dönüşüm alanını gezen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından karşılandı. Bölgede yapımı süren konutlarla işyerleri inşaatlarını inceleyen Turan, dönüşüm alanında yer alan konutlar ile işyerlerinin 2016 yılı sonuna kadar bitirileceğini söyledi. Uşak'ın Kentsel Dönüşüm Projesi ile diğer illere göre bir adım daha öne geçeceğini söyleyen Turan, "Bu alan hem TOKİ'nin hem de Türkiye'nin prestij projesidir. Bölgede yeni bir kent oluşuyor. Konutlarıyla, alışveriş merkezleri ile Uşak kendi ölçeğindeki iller baz alındığında öne geçecektir. Projemiz 2016 yılı sene sonuna gelmeden hayata geçirilecektir. 1. Etap çalışması tamamlandığında, ara vermeden projenin 2. Etabına başlayacağız. Uşak, kentsel dönüşüm projesiyle bölge içinde parlayan bir yıldız olacak. 400 milyon TL değerindeki bu proje Uşak'a büyük katkılar sağlayacak" dedi.


2016 YILINDA EMEKLİLERE KONUT

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin orta segmentte bir proje olduğunu, emekliler için de belediye ile ortak bir çalışma yapacaklarını belirten TOKİ Başkanı Turan, şöyle konuştu: 


"Kentsel Dönüşüm Alanı'ndaki konutlar 3 artı 1 olduğundan maliyetlere biraz yansıması var. Türkiye genelinde olduğu gibi Uşak'taki emeklilerimiz için de şehir merkezine yakın, belediyenin belirleyeceği alanlara yapacağımız konutlarla işçi emeklileri ve ev sahibi olmayan emeklileri ev sahibi yapacağız. 2016 yılında emekliler için yapılacak olan konutların da temelini atacağız."


'YENİ BİR UŞAK DOĞUYOR'

Uşak'a yeni bir şehir merkezi inşa edildiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, "Yeni bir Uşak doğuyor. Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte bölgede Devlet Su İşleri tarafından yürütülen Dokuz Sele Deresi ıslah çalışmaları da devam ediyor. 2016 yılı içinde bölgeyi revize ettikten sonra önümüzdeki yıl, TOKİ Başkanımız ile birlikte Kentsel Dönüşüm Alanı'nda çay içeceğiz" dedi.


TOKİ Başkanı Turan, inşaatlarda yaptığı incelemenin ardından İzmir'e hareket etti.


Akşam



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Uşak'ta yapımı süren kentsel dönüşüm alanlarını inceledi. Turan, önümüzdeki yıl emekliler için ülke genelinde konut yapacaklarını duyurdu.


Uşak’ta eski Tabakhane Bölgesi’nde yapımı süren kentsel dönüşüm alanını gezen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından karşılandı. Bölgede yapımı süren konutlarla işyerleri inşaatlarını inceleyen Turan, dönüşüm alanında yer alan konutlar ile işyerlerinin 2016 yılı sonuna kadar bitirileceğini söyledi. Uşak’ın Kentsel Dönüşüm Projesi ile diğer illere göre bir adım daha öne geçeceğini söyleyen Turan, "Bu alan hem TOKİ’nin hem de Türkiye’nin prestij projesidir. Bölgede yeni bir kent oluşuyor. Konutlarıyla, alışveriş merkezleri ile Uşak kendi ölçeğindeki iller baz alındığında öne geçecektir. Projemiz 2016 yılı sene sonuna gelmeden hayata geçirilecektir. 1. Etap çalışması tamamlandığında, ara vermeden projenin 2. Etabına başlayacağız. Uşak, kentsel dönüşüm projesiyle bölge içinde parlayan bir yıldız olacak. 400 milyon TL değerindeki bu proje Uşak’a büyük katkılar sağlayacak" dedi.


2016 YILINDA EMEKLİLERE KONUT


Kentsel Dönüşüm Projesi’nin orta segmentte bir proje olduğunu, emekliler için de belediye ile ortak bir çalışma yapacaklarını belirten TOKİ Başkanı Turan, şöyle konuştu:


"Kentsel Dönüşüm Alanı’ndaki konutlar 3 artı 1 olduğundan maliyetlere biraz yansıması var. Türkiye genelinde olduğu gibi Uşak’taki emeklilerimiz için de şehir merkezine yakın, belediyenin belirleyeceği alanlara yapacağımız konutlarla işçi emeklileri ve ev sahibi olmayan emeklileri ev sahibi yapacağız. 2016 yılında emekliler için yapılacak olan konutların da temelini atacağız."


’YENİ BİR UŞAK DOĞUYOR’


Uşak’a yeni bir şehir merkezi inşa edildiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, "Yeni bir Uşak doğuyor. Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte bölgede Devlet Su İşleri tarafından yürütülen Dokuz Sele Deresi ıslah çalışmaları da devam ediyor. 2016 yılı içinde bölgeyi revize ettikten sonra önümüzdeki yıl, TOKİ Başkanımız ile birlikte Kentsel Dönüşüm Alanı’nda çay içeceğiz" dedi.


TOKİ Başkanı Turan, inşaatlarda yaptığı incelemenin ardından İzmir’e hareket etti.


MANİSA’DA İNCELEME


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Uşak’ta yapımı süren kentsel dönüşüm alanlarını inceledikten sonra Manisa’ya hareket etti. Manisa’nın Yunusemre Akgedik bölgesinde yapılacak 1101 konutluk TOKİ projesini inceledi. AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber, İsmail Bilen, ve Murat Baybatur ile AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de TOKİ Başkanı Turan’a eşlik etti.


Birinci etap projenin ardından ikinci etap 1000 konutluk projeyi de hazırladıklarını belirten Turan, ikinci etap projenin Şubat ayında ihaleye çıkacağını söyledi. 3 bin 200 TL’den yüksek geliri olan vatandaşların başvurularının kabul edilmeyeceğini söyleyen Turan, 2018-2019 tarihleri arasında konutların bitirileceğini söyledi. Ayrıca Turan, Yunusemre’nin ardından Şehzadeler İlçesine yapılması planlanan TOKİ konutlarına ilişkin görüşmelerin devam ettiğinin bilgisini verdi.


Posta



Haber Uşak Olay Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Uşak'ta yaşayan emeklilere ev sahibi olmaları yönünde müjdeler verdi. Turan, "Başkanımız Nurullah Cahan'la görüşüyoruz. Yakın zamanda emeklilerimize somut haberler ve müjdeler vereceğiz" dedi. 


Uşak Belediyesi kentin imajı ve kaderini değiştirmek için durmaksızın çalışmalarına devam ediyor. Kentin imajı ve gelişimi için mega projelerine hız veren Belediye, sosyal çalışmalarıyla da takdir kazanıyor. Bu kapsamda kentteki emekli vatandaşlarının ev sahibi olmasını da hedefleyen Belediye yapmayı düşündüğü çalışmaları için güzel haberler aldı. 

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan kentsel dönüşüm projesi incelemesi için geldiği Uşak'ta, emekli vatandaşlar için daire müjdesi verdi. 


2016 yılında temel atarız 


Turan, "Uşak'ta yaşayan büyüklerimizin ev sahibi olması için çalışmalarımız başlayacak" diye konuştu. Konuyla ilgili istişarelerin sürdüğünü vurgulayan Turan, "Başkanımız Nurullah Cahan'la emekli büyüklerimizin ev sahip olmalarına yönelik görüşmelerimiz devam ediyor. Uşak'ta yer belirleme konusunda çalışmalarımız sürmektedir. Ülkemizde başlayan bu hamlenin Uşak'ta da olmasını önemli buluyoruz. Bu nedenle emeklilerimize ilişkin somut adımı atmış olacağız. 2016 yılında temel atarak gerçekleştirmiş olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. 


Büyüklerimizi asla unutmadık


 Büyükleri asla unutmadıklarını anlatan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu kapsamda emeklilerin de daire sahibi olmalarını arzu ettiklerini kaydetti. 

Cahan, "TOKİ Başkanımız Sayın M. Ergün Turan ile emekli büyüklerimiz için de istişare içindeyiz. Emeklilerimize yakışır güzel konutları inşa edebileceğimiz birkaç alanı belirledik. Yer belirleme işleminin bitmesinin akabinde ilk temeli atmak istiyoruz. Belediye olarak büyüklerimize bir borcumuz olduğunu düşünüyorduk. Bunu da bu sayede gerçekleştirmiş olacağız" dedi. 



Uşak Olay Gazetesi


Haber Tokihaber.com'da şu şekilde yer aldı;


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Uşak’ta gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi uygulama alanı ile Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 5 bin 500 konut yapılacak alanda incelemelerde bulundu.


TOKİ Başkanı Turan ilk olarak Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile eski Tabakhane bölgesinde devam eden kentsel dönüşüm projesi inşaat alanında yürütülen çalışmalar hakkında ilgili bilgi aldı. TOKİ Başkanı,  Uşak'ta devam eden yaklaşık 400 milyon lira yatırım bedeli olan kentsel dönüşüm projesinin, Türkiye'de uygulanan en geniş kapsamlı projelerden biri olduğunu ifade etti.


Binalar yükseldikçe projeye ilginin arttığını, bölgenin kısa sürede cazibe merkezi haline geleceğini kaydeden TOKİ Başkanı Turan, gelecek yıl Uşak'ta emekliler için konut projesi hayata geçireceklerini söyledi.


Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise TOKİ Başkanı Turan'ın kentsel dönüşüm projesiyle yakından ilgilendiğini belirterek, kent adına teşekkür etti.

Manisa Yunusemre’ye 5 bin 500 konut 

TOKİ Başkanı, Uşak’taki incelemelerinin ardından, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 5 bin 500 konut inşa edilecek alanı;  AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Murat Baybatur ve İsmail Bilen ile birlikte gezdi. Çalışmalar hakkında bilgi aldı.


 “TOKİ’nin yeni dönem vizyonu açısından önemsediğimiz projelerden bir tanesidir.” diyen TOKİ Başkanı, Yunusemre Belediyesi ile çok verimli ve uyumlu bir çalışma sergilediklerini söyledi.


Projenin şu anda birinci etap çalışmalarına başlandığını aktaran Turan, mart ayında ikinci etabın ihalesini yapmayı planladıklarını belirtti. M. Ergün Turan, projenin 3'üncü etabını ise 2016 yazı bitmeden ihale etmeyi planladıklarını ifade etti.


Akgedik bölgesinde yapılacak olan projenin maketinin çalışma odasında bulunduğunu vurgulayan Turan, Şehzadeler ilçesinde de aynı çalışmayı yapacaklarını söyledi.


TOKİ Haber




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kentsel Dönüşüm Projesi'ni incelemek için Uşak'a gelen TOKİ Başkanı Turan "Uşak emsalleri içinde en güzel çalışmalardan birine sahip olacak" dedi.


Uşak'ta incelemelerde bulunmak üzere kente gelen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile birlikte incelemelerde bulundu. Projenin olumlu yönde seyir aldığına dikkat çeken Turan, "Uşak'a her fırsat bulduğumuzda geliyoruz. Buradan yolumuzu bilerek geçiriyoruz. Çünkü şehir merkezlerinde yaptığımız kentsel dönüşüm projelerinden en önemlisini Uşak'ta gerçekleştiriyoruz. Kentteki proje Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir projedir. Şantiyelerimiz çalışmalarında son derece iyi, hızlı ve başarılı bir şekilde ilerlemektedir. 2016 sonu gelmeden projemizi bitireceğiz. Çalışmalar bitince Uşak bu tür projeleri olan illerden birkaç kademe öne geçecek. Rahatlıkla ifade edebilirim ki 400 milyon TL'lik bu yatırım kentin ufkunu değiştirecek nitelikte ve kalitedir" şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise, projenin  Ankara  tarafından takip edilmesini önemsediklerini belirterek "Bugün hem daireleri, hem de ticari işyerlerini ziyaret ederek son durumlarını gördük. Aksaklıklarıysa tespit ederek ilgililere ilettik. Yeni Uşak'ı hep birlikte inşa etmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi. 


Sabah


Geri Dön