16 / 04 / 2024

Üsküdar Altunizade Camii hizmete açıldı!

Üsküdar Altunizade Camii hizmete açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'da yapımı tamamlanan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'da yapımı tamamlanan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a burada oğlu Bilal Erdoğan. İstanbul Valisi Vasıp Şahin. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen eşlik etti. Camiye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Cuma namazının ardından camiden çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süre vatandaşlarla sohbet etti. İbadete açılan camide kıldığı cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan. "Bugün gerçekten Muharremin 10'uncu gününde. Aşure Gününde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok çok farklı bir mimarinin ortaya konması suretiyle Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi farklı bir zenginliğe kavuştu. Hayır sahibi kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bundan sonraki süreçte de bu projenin içindeki etkinlik alanlarının çok farklı oluşu, çok fazla oluşu İlahiyat Fakültesindeki öğrencilerimiz için çok daha farklı onurun yaşanmasına vesile olacaktır" dedi. Konuşması sırasında espri yaparak kendisini dinleyen vatandaşları güldüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizleri bu rahmetten yoksun kılmak istemem. Yağmur yağıyor kaçılmaz" diye konuştu. Erdoğan, konuşmasının ardından camiyle ilgili bilgi aldı. 


TASARIMIYLA DİKKAT ÇEKEN CAMİİ 

Toplam 2 bin 385 metrekarelik ibadet alanında aynı anda 4 bin 300 kişi namaz kılabilecek. 134 kişi aynı anda abdest alabilecek. Cami 4 katlı olarak inşa edildi. İnşası 3 yılda tamamlanan camide 500 ton çelik kullanıldı. Tasarımdaki dikkat çeken özelliklerden biri, şerefesiz tasarlanan çifte minare. 4 katlı tasarlanan cami. yaklaşık 5 bin kişi kapasitesinde olacak. Eski Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Mayıs 2012'de yıkıldı. Yıkımın ardından hazırlanan yeni cami projesi hayata geçirilmeye başlandı. Tokyo, Berlin, Melbourne'deki camilerin yanı sıra Ataşehir deki Mimar Sinan Camii'nin de mimarı Hilmi Şenalp'in tasarladığı camide, Osmanlı ve Selçuklu mimarisi çağdaş bir yorumla bir araya getirildi. Eskisinden farklı olarak modern görünümlü bir mimarinin uygulandığı cami inşaatı, yükselmeye başladıkça görenlerin ilgisini çekti. Eskisiyle aynı 6 bin 733 metrekare alan üzerine inşa edilen yeni camide kapasite 2 kat artırıldı. 



Tünaydın


Geri Dön