16 / 04 / 2024

Üsküdar Belediye Başkanı'ndan Validebağ açıklaması...

Üsküdar Belediye Başkanı'ndan Validebağ açıklaması...

Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan cami ile ilgili olarak konuşan Üsküdar Belediye Başkanı, "Cami korunun dışında, belediyemize ait tapulu arsamızda. Yeşil alanla ilgimiz yok" dedi.



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan caminin korunun dışında belediyeye ait tapulu arsaya yapılmak istendiğini belirterek, "Yeşil alanla hiçbir ilgimiz yok" dedi. 


Türkmen, Üsküdar Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde, Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) ile Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) arasındaki iş birliği protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan caminin inşaat çalışmasına değindi. 


Bu konuda basında çıkan haberlerin kamuoyunu yanılttığını anlatan Türkmen, yapılması planlanan caminin koruyla alakasının olmadığını söyledi. 


Konunun kasten koru ile ilişkilendirildiğini aktaran Türkmen, şöyle devam etti: 


"Koruyla alakalı gerçekten çılgın bir projemiz var, o ayrı. Koruyu bir kent ormanına dönüştüreceğiz. Cami korunun dışında, Altunizade Mahallesi'nde Rauf Paşa Sokak'ta belediyemize ait bir tapulu arsamızda ve planda 'dini tesis' olarak belirtilmiş. Yani yeşil alanla hiçbir ilgimiz yok. Tamamen ruhsatlı. Ruhsatımız da burada. 1 ay önce ruhsatımız çıkmış ve inşaatına başlanmıştır. İkincisi; biz bunu belediye olarak yapmıyoruz. Yasal olarak belediyeler cami yapabilir. Ancak biz buraya 5 kuruş kaynak ayırmadık. Camiyi yine o mahallenin sakinleri yapıyor. 7-8 yıldır bu mahallenin sakinleri bizden cami istiyor."


- "Alanı açık otopark olarak kullanıyorlar" 


Caminin ruhsatını ve projesini gazetecilere gösteren Türkmen, projenin 300 metrekarelik butik bir cami olduğunu söyledi. 


Hilmi Türkmen, mahallelinin yüzde 80'inin camiyi istediğini ifade ederek, "Camiye karşı çıkanlar sahte çevreci. Bunların çevreyle alakası yok. Bunlar Çamlıca Camisi'ne de karşı çıktılar. Bu sitedekiler, burayı açık otopark olarak kullanıyorlar. Yıllardır belediyenin arsasında bir kuruş ödemeden bedava otopark olarak kullanıyorlar. Bunların feryadı bu. Otoparkları ellerinden gidiyor. Bir de bunu söylemek istemiyorum ama bunlar ezan sesi duyduğu zaman değişiyor. Yargıya taşıdılar. Yargı bize 'dur' derse dururuz. Yüzde yüz, hukuken de ahlaken de haksızlar. Ben size tapu gösteriyorum. Korunun tapusu bizde mi? Bu ülke hukuk devletidir. Biz hukukun dışına çıkamayız. Yetki kimde bu bellidir. Biz hukukun dışına çıkmayacağız onu söyleyeyim" diye konuştu. 


- "Üsküdar'da 4 ay çalışma olacak"


Üsküdar sahilindeki su baskınlarına da değinen Türkmen, ilçelerinde mevsim normallerini zorlayan yağışların olduğunu, baskınların bu nedenle yaşandığını anlattı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu akşam bölgede çalışma başlatacağını söyleyen Türkmen, çalışmaların 4 ay süreceğini ve bu nedenle trafik yoğunluğu yaşanabileceğini dile getirdi. Hilmi Türkmen, trafikte "kapatma" olmayacağının altını çizerek, sadece bazı yerlerde tek şeritten kontrollü trafik akışı sağlanacağını kaydetti. 


- "Otellerimiz her türlü elemanını bizden temin edecek" 

Türkmen, ülke çapında ve Üsküdar'da en önemli sorunun işsizlik olduğunu belirterek, görev süresi boyunca kendisini en çok üzen konunun iş arayan gençler olduğunu söyledi. 


Bu konuda yaptıkları çalışmalar sonucunda ÜSİM'i kurduklarını dile getiren Türkmen, Üsküdarlı gençlerin işsizlik sorununu çözmeye çalıştıklarını anlattı. 


Bu konuda işverenlerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Türkmen, "Sağolsun işverenler de sahiplendi projemizi ve projemizden memnun kaldılar. Dediler ki; 'Başkanım biz de eleman arıyoruz ancak doğru dürüst eleman bulamıyoruz.' 15 Mayıs'tan itibaren ÜSİM projemiz hayata geçti. Bize bugüne kadar başvuran genç sayısı 7 bin 869. Bizim yaptığımız CV pazarlamak değil. Bir mülakat yapıyoruz başvuranlarla. Nerede ne işe yarıyor diye. Yani uygun işe uygun eleman buluyoruz. Onların ücretsiz eğitim almalarını sağlıyoruz ve gerekli yerlere yönlendiriyoruz" diye konuştu. 


Türkmen, Üsküdar'da yaklaşık 75 bin iş yeri bulunduğuna işaret ederek, yaptıkları denetimlerde iş yerlerine işçi ihtiyacı olup olmadığını da sorduklarını söyledi. Bugüne kadar kendilerine başvuranlardan 7 bin 775 kişiyi bir yerlere yönlendirdiklerini dile getiren Türkmen, kendilerine gelenleri mutlaka bir yerlere gönderdiklerini vurguladı. 


Bu konuda kendilerine bir hedef koyduklarını ifade eden Türkmen, "Hedefimiz 5 bin genci istihdam etmek. 5 bin gencimizi istihdam edersek biz de psikolojik olarak rahatlarız. İnşallah bu hedefimizi yakalayacağız. Bugün bu anlattıklarımızın somut örneğini yaşıyoruz. TUROB'la yapacağımız protokolle otellerimiz her türlü elemanını bizden temin edecek" şeklinde konuştu. 


İmza törenine, TUROB Başkanı Timur Bayındır, ÜSİM Genel Koordinatörü Ali Çiçek ve diğer yetkililer de katıldı. 


AA




Geri Dön