25 / 04 / 2024

Üsküdar Belediyesi, Eylül'e kadar 113 okulu temizleyip ilaçlayacak!

Üsküdar Belediyesi, Eylül'e kadar 113 okulu temizleyip ilaçlayacak!

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 20 kişiden oluşan Okul Temizlik Timi oluşturdu. Tim, Üsküdar genelindeki 113 okulun tüm derslikleri ve ortak kullanım alanlarını temizlemeye başladı.



Üsküdar Belediyesi, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında, öğrencilerin daha temiz okul ve sınıflarda eğitim görmesi için oluşturduğu ‘Okul Temizlik Timi’ çalışmalarına başladı. Okullara ayrıca, boya yardımında da bulunuldu.


Her yıl periyodik olarak kamu kurumları, ibadethaneler ve kütüphanelerin temizlik ve ilaçlama işlerini yapan, Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala ilçedeki ilk ve orta dereceli okulların temizlik ve ilaçlama çalışmalarına da hız verdi. 


Çalışma planlaması yapan, Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 20 kişiden oluşan Okul Temizlik Timi oluşturdu. Tim, 113 okulun tüm derslikleri ve ortak kullanım alanlarını temizlemeye başladı. Ekip, temizliğin yanı sıra mikrop ve bakteri oluşumuna karşı okulları büyük bir titizlikle ilaçlayarak sınıf, kantin ve spor salonu gibi öğrencilerin toplu olarak bir arada bulunduğu alanları da dezenfekte ediyor.



Eylül ayında çalacak olan ilk ders zilinden önce Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 113 okulun genel temizliğini ve ilaçlama faaliyetlerini tamamlamış olacak.


40 Okula 26 ton boya verildi


Okulların temizliğinin yanı sıra Üsküdar Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ilçedeki okullara bu yıl toplam 26 ton boya yardımında bulundu. Üsküdar Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, ilk ve orta dereceli okulların ihtiyaçlarına göre 906 teneke plastik boya, 429 teneke yağlı boya, 201 teneke dış cephe boyası, 201 teneke tavan boyası ve 45 teneke tiner olmak üzere 40 okula toplamda yaklaşık 26 ton boya verdi.


Kütüphane ve ibadethaneler de temizlenecek


Üsküdar Belediyesi, okulların yanı sıra ilçede bulunan 259 ibadethanenin de periyodik olarak temizliğini yapıyor. Daha temiz bir Üsküdar için özverili bir şekilde çalışmalarını yürüten Temizlik İşleri Müdürlüğü,  vatandaşların ortak kullanım alanları olan, kamu binaları ve kütüphaneler de düzenli olarak temizliyor.


Üsküdar Belediyesi


Geri Dön