29 / 03 / 2024

Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi Projesi'ne ödül!

Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi Projesi'ne ödül!

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Yerel Yönetimler ve Gençlik projelerinin ele alındığı yarışmada Üsküdar Belediyesi, Gençlik Merkezi Projesi ile ödüle layık görüldü. Üsküdar Belediye Başkanı Kara, ödülünü Başbakan Erdoğandan a



Geçtiğimiz yıl "Sosyal Belediyecilik" dalında Toplumsal Gelişim Merkezi TOGEM Projesi ile aynı yarışmada Türkiye şampiyonluğunu elde eden Üsküdar Belediyesi, gençliğe yönelik çalışmalarıyla öne çıktı. Üsküdar Belediyesinin Burhaniye Mahallesinde yaptırdığı Gençlik Merkezi, geçtiğimiz yıl hizmete açıldı. Merkezin, belirli bir yaş grubu için değil, anne ve babalar için de her yönüyle güvenli tam bir yaşam merkezi olma özelliğini taşıyor. Üsküdar Gençlik Merkezinde sadece sportif değil sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere de olanak tanıyor. Birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi, tarihi ve sosyal dokuyu önemseyen bir gençlik yetiştirilmesini amaçladıklarını belirten yetkililer, genç engellilerin hayata kazandırılması için de önemli hizmetler verdiklerini vurguladılar.

İki yıldır önemli bir ihtiyacı karşılayan merkez, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Yerel Yönetimler ve Gençlik projelerinin ele alındığı yarışmada ödüle layık görüldü. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ak Parti Genel Merkezinde 10 Ağustosta düzenlenen törende ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın elinden aldı.

KARA: ONUR DUYUYORUM

Törenin ardından bir konuşma yapan Mustafa Kara, "Bu ödül bizim için, gençlerimiz için yaptığımız yatırımların, gelecek için attığımız adımların bir sağlaması, bir sigortasıdır. Tüm halkımız adına, Üsküdar adına ve özellikle gençlerimiz adına büyük mutluluk ve onur duyuyorum" dedi.

Tarih ve kültür şehri Üsküdarı daha iyi bir halde gençlere teslim etmek yükümlülüğü ile çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Mustafa Kara, yarınların teminatı olan gençlerin boş zamanlarında zararlı alışkanlıklara yönelmek yerine sosyal, kültürel, eğitsel, sanatsal ve sportif faaliyetlere eğilmesi gerektiğini hatırlattı. Kara ayrıca, gençlerin ruhen ve bedenen sağlıklı, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla Üsküdar Gençlik Merkezini hayata geçirdiklerini de sözlerine ekledi.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ GENÇLİK MERKEZİ

Üsküdar Gençlik Merkezi, Başbakanın eski mahallesi olarak bilinen Burhaniye Mahallesinde, 6 bin 500 metrekare kapalı alan ve 2 bin 900 metrekare çevre düzenlemesiyle birlikte toplam 9 bin 400 metrekarelik alanda bulunuyor.

Üsküdar Gençlik Merkezinde, 275 kişilik çok amaçlı (sinema, tiyatro, konferans) salon, düğün ve toplantılar için düzenlenmiş 1 adet çok amaçlı salon, 1 sergi salonu, 1 adet kayıt stüdyosu, 3 adet sınıf, 1 adet müzik sınıfı, 1 adet aletli spor salonu, 1 adet Uzak Doğu sporları salonu, 1 adet plates, jimnastik, aerobik salonu, 1 adet aktif eğlence ve masa sporları salonu (Masa tenisi, bilardo, havalı hokey), 1 kütüphane, 1 adet internet salonu, 4-10 yaş grubuna yönelik olarak 1 adet çocuk oyun odası, 1 dinlenme bölümü, sergi holü, çok amaçlı salon fuayeleri, kafeterya ve dinlenme alanları, 1 çok amaçlı salon kulisi, 1 çocuk kulübü, spor salonuna hizmet veren soyunma duş odaları ve eğitmen odaları, yönetim birimleri, gişeler ve 35 araçlık otopark bulunuyor.

HÜRRİYET


Geri Dön