25 / 04 / 2024

Üsküdar Burhaniye Mahallesi'nde icradan satılık villa! 900 bin TL'ye!

Üsküdar Burhaniye Mahallesi'nde icradan satılık villa! 900 bin TL'ye!

Üsküdar 3. İcra Müdürlüğü Burhaniye Mahallesi'nde site içinde inşa edilen ve borçluya ait ikiz villayı satışa çıkardı



Tahmini fiyatı 900.000 lira olarak açıklanan villanın satışı 16/04/2012 Pazartesi günü saat 13:30'dan 13:45'e kadar Üsküdar 3. İcra Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek.

Detaylar şöyle:


T.C. ÜSKÜDAR 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
DOSYA NO: 2010/2112 TALİMAT

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:
İpotek borcundan dolayı aşağıda vasıfları yazılı taşınmaz açık artırma suretiyle satılacak olup, ilanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan alakadarlarının tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ edilmek üzere postaya verilmiş olup, alakadarların adreslerinin tapuda kayıtlı olmaması halinde ya da kayıtlı olmasına rağmen adresin yetersizliği nedeni ile iade edilerek Tebligat Kanunun 35.maddesine göre aynı adrese tebliğ imkanı da olmayanlar hakkında ayrıca adres tahkiki yapılmayıp (İIK.md.127) gazetedeki satış ilanı tebligat yerine kaim olacaktır.

Tapu Kaydı: İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Üsküdar Tapusunda kayıtlı Burhaniye mahallesi, Çıkmaz sokak, 209 pafta, 731 ada, 46 parsel sayılı 3.523,00 m2.yüzölçümlü bahçeli ev vasfından taşınmazın borçluya ait 59/340 hissesi ile üzerinde kurulmuş olan borçluya ait 30 sokak kapı nolu tripleks ikiz villa bir bütün olarak birlikte satılacaktır.

İmar Durumu : Üsküdar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün dosyada mevcut bila tarih ve 2010/6159 sayılı yazılarına göre söz konusu yer; 09/10/2009 t.t.li ve 1/5000 ölçekli Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Revizyon Nazım imar planında; H= 6,50 m.(2 kat) yükseklikte, TAKS:0.15, KAKS:0.30 emsalde ayrık nizam konut alanında kalmaktadır. Parsel mülkiyeti hisseli olduğundan 1/1000 ölçekli Uygulama imar Planları onaylanmadan ve imar parseli oluşturulmadan (18.madde uygulaması yapılmadan) uygulama yapılmaz denilmektedir. İmar durumunda değişiklik olup olmadığı hususunda yazılan yazımıza verilen cevabi 23/01/2012 tarih ve 2012/290-336 sayılı yazıda ise "Parselde ruhsat alınmadan inşa edilmiş binalar mevcuttur" denilmektedir.

Halihazır Durumu: Söz konusu taşınmaz İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Burhaniye mahallesi, Burhaniye Abdullah Ağa Caddesi, Resmi Efendi Sokağı üzerinde kain 209 pafta, 731 ada, 46 parsel sayılı 3.523,00 m2. miktarlı arsanın 59/340 hissesi ile üzerinde kurulmuş olan 30 sokak kapı nolu tripleks ikiz binanın birlikte tamamıdır. Ana bina zeminde 160 m2 alanda kurulmuş zemin+normal kat+katı arası olan bahçeli ikiz tripleks bina olup, dış cephesi sıvalı boyalı, üzeri çatı üstü şıngıl ile kaplıdır. Bahçe etrafı kargir duvar üzeri demir parmaklık ile muhafazalı olup, binaya Resmi Efendi sokağı içinde çıkmaz sokağı üzerinden demir doğramalı camekanlı kapıdan girildikten sonra 13 basamak merdiven ile inilerek bahçe içinden zemin kattan möbleli çelik kapılardan dairelere girilmektedir. Bina zemin kattan sonra çıkmalı olup, binada mesken olarak kullanılan çatı arası olan villa tipinde tripleks iki daire vardır. Dairelerin normal katın bahçe cephesinde geniş balkonları ve çatı arasında terası olup, pencereleri PVC doğramalı ve üzeri panjur ile muhafazalıdır. Dairelerde elektrik, su ve doğalgaz girişi tesisatı mevcut olup, bahçe düzenlemesi yapılmış ve içinde yeşil alanlar ve süs bitkileri vardır.

Taşınmazın Kıymeti: Bulunduğu semt, mevkii ve rağbet derecesi, yoğun iskan ve mesken bölgesi olan Üsküdar ilçesi, Burhaniye mahallesi, Burhaniye Abdullah Ağa Caddesi, Resmi Efendi Sokağı üzerinde olması, parselin büyüklüğü, hisseli olması ve hisse miktarı, imar durumu, ana binanın yapımında kullanılan malzemelerin kalitesi ve işçiliği ile yıpranma miktarı, ikiz tripleks binadaki dairelerin büyüklüğü ve kullanım şekli, ana trafik yoluna olan mesafesi, çarşı, pazar ve alışveriş merkezlerine olan uzaklığı ve ulaşım şekli, deprem riski, günün civarında emsal olacak alım satım değerleri ve rağbeti ile kıymetine tesir edecek bilimum faktörler göz önünde tutularak Üsküdar ilçesi, Burhaniye mahallesi, Burhaniye Abdullah Ağa caddesi, Resmi Efendi sokağında kain, 209 pafta, 731 ada, 46 parsel sayılı 3.523,00 m2.miktarlı arsanın 59/340 hissesi ile üzerinde kurulmuş olan 30 sokak kapı nolu tripleks ikiz binanın tamamına birlikte 05/01/2011 tarihli bilirkişi raporu ile 900.000,00 TL(YalnızdokuzyüzbinTürkLirası) kıymet takdir edilmiş olup, satışa bu kıymet üzerinden arz edilmiştir.

Satış Şartları:
1- Satış, 16/04/2012 Pazartesi günü saat 13:30'dan 13:45'e kadar Üsküdar 3.icra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada taşınmazın tahmin edilen kıymetin en az %60'ını bulmak ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan diğer alacaklılar o taşınmaz ile temin edilmişse bu suretle rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olmak ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmek şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere 26/04/2012 Perşembe günü Üsküdar 3.İcra Müdürlüğünde saat 13:30'dan 13:45'e kadar ikinci artırmaya çıkarılacaktır. İkinci artırma sonunda taşınmaz en çok artırana ihale edilir. Şu kadar ki, artırma bedelinin taşınmazın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paraların paylaştırılması masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar kesin ve süresiz banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcıya istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. % 18 Katma Değer Vergisi ( Satış sırasında KDV oranları değiştiği takdirde bu oran uygulanmak kaydıyla), ihale damga resmi, tapu alım harcı ile tapu tescil ve teslim masrafları alıcıya aittir.Tapu satım harcı ile tellaliye resmi ve varsa taşınmazın aynından doğan birikmiş vergi borçları satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133.maddesi gereğince ihale kararı icra müdürü tarafından kaldırılır. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri, teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludurlar, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairece tahsil olunur. Bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden tahsil olunur.

5- Şartname, artırmadan evvel en az on gün müddetle herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyene bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve mündericatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/2112 Talimat Sayılı dosya numarasıyla Üsküdar 3.icra Müdürlüğüne başvurmaları ilan olunur.

10/02/2012 (*)|İK.md.126
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
(*) Bu örnek, bu yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan örnek 64'e karşılık gelmektedir.
www.bik.gov.tr (Basın :8998)


Detaylı bilgi için tıklayın

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön