28 / 03 / 2024

Üsküdar Burhaniye'de 3 milyon TL'ye satılık arsa!

Üsküdar Burhaniye'de 3 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Anadolu satış memurluğu, Üsküdar ilçesi, Burhaniye Mahallesi, Tunuslu Mahmut Paşa mevkinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın ihale bedeli 3 milyon TL olarak belirlendi.



T.C. İSTANBUL ANADOLU (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI



Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri: İstanbul İl, Üsküdar ilçesi, Burhaniye Mahallesi, Tunuslu Mahmut Paşa mevki, 732 ada,


4 parsel, 910,00metrekare arsa miktarlı arsa vasıflı taşınmazın tamamı. Üsküdar ilçesi, Burhaniye Mahallesi, 732 ada, 4 parsel sayılı taşınmazın ile ilgili keşif tarihinde yerinde yapılan incelemede, parsel üzerinde herhangi bir yapı bulunmadığı ancak, Mesa Çamlıca villaları sitesi içerine dahil olarak yeşil alan şeklinde kullanıldığı görülmüştür. Üsküdar belediyesi imar arşivinden yapılan araştırmada, parselin imar planında verilen yola terk alanının yaklaşık 30metrekare olduğu, emsal dahili inşaat alanının, brüt parsel üzerinden hesaplanıldığı öğrenilmiştir. Söz konusu parsel, üzerine yapılaşma için çok dar bir parsel olduğundan sağ veya solundaki parsellere ile tevhid edilerek uygulama yapılması gerekecektir. Parselin sağında Mesa Çamlıca villaları ve solunda ise yeni başlamış bir inşaat bulunmaktadır. Her iki komşu parseldeki inşaatlar, Çamlıca inşaat Itd.şti. tarafından yapılmaktadır. 732 ada, 4 parsel sayılı taşınmazın yola cephesi yaklaşık 17m. olup, derinliği yaklaşık 82m.'dir. Parselin solunda yeni başlayan inşaat ile veya mevcut bulunan villa sitesi ile, şu andaki durumda tevhid edilmesi söz konusu değildir. Bundan dolayı parselin değerini etkileyen en önemli faktör tevhid şartının olması ve bunu fiziksel olarak yapmasının olanaksız olmasıdır. Taşınmazın bulunduğu bölge, yoğun konut amaçlı binaların ve villaların bulunduğu bir bölgedir. Teknik altyapıları tamamlanmış ve kamu hizmetlerinden istifadesi mevcuttur. Belediye otobüsü ve minibüs gibi toplu taşıma araçlarıyla ulaşım imkanı vardır. Bölge sosyal açıdan orta ve üstü sınıf gelir düzeyine sahip insanların ikamet ettiği bir yerleşim yeridir.


Adresi: İstanbul İl,Üsküdar ilçesi, Burhaniye Mahallesi, Tunuslu Mahmut Paşa Cad., Mesa Çamlıca Villaları, No:16 

Yüzölçümü: 910,00 metrekare

İmar Durumu : Üsküdar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 11.06.2015 tarih ve 98901083-310.05/2015-3277 sayılı imar durumu yazısından; Üsküdar İlçesi, Burhaniye Mahallesi, 209 pafta, 732 ada, 4 parsel sayılı taşınmazın "1/1000 ölçekli, 04.10.2007 T.T.'li Üsküdar Büyük ve Küçük Çamlıca Doğal Sit vc Kentsel Sit Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planında; 2960 sayılı yasa kapsamında, kısmen TAKS:0.15 yapılanma şartlarında, H:6.50m. (2 kat) irtifada, orta yoğunluklu KONUT ALANInda, kısmen de İMAR YOLU ALANI-nında kaldığı, 732 ada. 4 parsel tek başına yapılaşma koşullarını sağlayamadığından komşu parsellerle tevhid durumunun imar uygulaması aşamasında belirleneceği" anlaşılmıştır.


Kıymeti:3.000.000,00 TL

KDV Oranı:Yüzde 18


Kaydındaki Şerhler : Abdullahağa Vak. Mukataalı terkin şerhi vardır. Tapu kaydındaki gibidir.

1.Satış Günü : 31/08/2016 günü 10:40- 10:50 arası

2.Satış Günü:26/09/2016 günü 10:40-10:50 arası

Satış Yeri:ANADOLU ADALET SARAYIMEZAT SALONU


Satış Şartları


1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50’sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını Özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133’üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/85 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.



Geri Dön