29 / 03 / 2024

Üsküdar-Çekmeköy Metrosu Eylül'e kadar tamamlanacak!

Üsküdar-Çekmeköy Metrosu Eylül'e kadar tamamlanacak!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar-Çekmeköy Metrosu’nun Ümraniye’ye kadar olan kısmını Mayıs ayı sonunda, Eylül ayında ise Çekmeköy’e kadar olan kısmını hizmete alacaklarını müjdeledi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye’de Cuma Namazı çıkışında İlim Saray Cami cemaatiyle çay sohbetinde bir araya geldi. Programda Başkan Kadir Topbaş’a Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniye’deki STK temsilcileri eşlik etti.


İBB olarak 2004’ten bugüne kadar İstanbul’a 98 milyar lira, Ümraniye’ye ise 2 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Başkan Kadir Topbaş, bu yılda 16,5 milyar liralık yatırım bütçelerinin olduğunu söyledi.


Kadir Topbaş, “İstanbul emanet bir şehir, müjdelenmiş bir şehir. Burada yanlış yapılamaz. Yanlış yapanın ayağı dolanır. Diğer siyasilerin ayakları dolandı ve gittiler. Eğer yanlış yaparsak biz de gideriz. Bunun bilincindeyiz. Allah nasip ederse Ümraniye ve Çekmeköylülerin beklediği  Marmaray  bağlantılı Üsküdar-Çekmeköy Metrosu’nun Ümraniye’ye kadar olan kısmını Mayıs sonu, Çekmeköy’e kadar olan kısmını de Eylül ayında hizmete alacağız” diye konuştu.


Bulundukları mahallede de bir metro istasyonu bulunduğunu hatırlatan Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Bir zamanlar suyu olmayan, çöp dağları kaplamış ve havası kirli İstanbul’da, çamur içindeki Ümraniye’de bu çalışmaları kim hayal edebilirdi? Hem de dünyanın en ileri teknolojisine sahip metroya bineceksiniz. New York, Londra’dan ve Tokyo metrolarından daha modern insansız çalışabilen metrolardan bahsediyoruz. Buradan binip Taksim’e, Kartal’a, Havalimanına hızlı ve konforlu bir şekilde gidebileceksiniz.”


“Her yerde metro her yere metrodiyerek İstanbul’u raylı sistem ağlarıyla donattıklarını ve bunu doğru ekiple, kaynakları doğru kullanarak başardıklarını aktaran Topbaş, “Müjdelenmiş şehir İstanbul’a 13 yıldır hizmet vermenin gururunu yaşamaktayız. Bu yatırımlar olmasa bu şehir bu kadar gelişmezdi. 360 civarında kavşak ve alt geçit yaptık. Tünel yollar yapıyoruz. Bu şehirde devlet gibi işler yapıyoruz. Bunları yerel yönetimlere verilen yetkilerle yapıyoruz. Kaynağınız da emanetiniz de bizde. Birinin gözü yaşarsa boynu bükülse yüreğimiz yanar. Biz size hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.”


“Laleyi yerenlere sesleniyorum, gidip incelesinler belki hak verirler” ifadesini kullanan Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Şu anda İstanbul’a 22 milyon lale diktik. İstanbul’un güzelliklerini görmek için insanlar geliyor. İstanbul’a gelen bu insanlardan taksici, lokantacı kazanıyor, esnafın yüzü gülüyor. Kent ekonomisine hareketlilik kazandırıyor. Bunu görmeyip anlamayanlar ona sadece bir çiçek diye bakıyorlar. Vatandaşlarımızda sahiplendi, kopartamadı. Silivri’de ve Konya Çumra ilçesinde kurulan lale yetiştirme tarlaları istihdam da sağladı. Medyada burada var, ben laleyi yerenlere sesleniyorum. Bunlar gidip tarlaları incelesinler. Belki görünce derler ki biz yanlış yaptık başkan haklıymış derler.” dedi.


Ada Gazetesi


Geri Dön