19 / 04 / 2024

Üsküdar-Çekmeköy-Taşdelen metrosu Alemdağ'a kadar uzatılacak!

Üsküdar-Çekmeköy-Taşdelen metrosu Alemdağ'a kadar uzatılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Üsküdar-Çekmeköy-Taşdelen Metrosu 2015’te tamamlanacak ve daha sonra Alemdağ’a kadar gidecek. Ayrıca Taşdelen’e 55 bin metrekarelik bir kent meydanı yapacağız” diyerek müjde verdi...




Çekmeköy’e yapılan yatırım ve hizmetlerin açılış törenine katılan Başkan Topbaş, “Yaptığımız yatırımlarla Çekmeköy çok daha farklı bir noktaya geldi. Üsküdar-Çekmeköy-Taşdelen Metrosu 2015’te tamamlanacak ve daha sonra Alemdağ’a kadar gidecek. Ayrıca Taşdelen’e 55 bin metrekarelik bir kent meydanı yapacağız” dedi. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çekmeköy’de yapılan yatırım ve hizmetlerin temel atma ve toplu açılış törenine katıldı. Çekmeköy Meydanı’nda düzenlenen törene Başkan Topbaş’ın yanı sıra Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İBB bürokratları ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş açılışını yaptıkları Alemdağ Sosyal ve Kültür Merkezi, Çekmeköy Meydanı ve Nişantepe Parkı’nın Çekmeköy’e hayırlı olmasını diledi.


Çekmeköy metro ağlarıyla dünyaya açılacak


Çekmeköy’ün kendi yönetim anlayışları ile farklı bir konuma geldiğini kaydeden Başkan Topbaş, “Çamur deryası içinde olan, sokaklardan çıkılmayan bir Çekmeköy, bugün çok daha farklı bir noktada. Çekmeköy’de çalışmalarımız devam etmekte, yatırımlarımız sürüyor. İstanbul’da her yerde metro, her yere metro dedik. Bununla ilgili projelerimizi bitirdik. Hangi ilçede hangi mahallede metro olacak bilinmekte. İhale aşamasına gelenler var, inşaatları devam edenler var. Üsküdar-Çekmeköy-Taşdelen hattı için 38 ay bir hedef koyduk. Bu bir rekor. Dünyada bu ölçekte metroları devlet yapar. Dünyada bu ölçekte metro ağları oluşturan bir başka belediye yok. Metro hattımız 2015 yılında tamamlanacak ve daha sonra Alemdağ’a kadar gidecek. Alemdağ’a gittiğinde Şile’den gelenlerin aktarma ile İstanbul’a ulaşımları kolaylaşacak. Çekmeköy’e metro gelmesi demek sadece sizin Taksim’e, Kartal’a gitmeniz demek değil. Marmaray’la, herhangi bir aktarma istasyonuyla hızlı trene ulaşmanız demek, Ankara’ya hatta Uzakdoğu’ya, Londra’ya gitmeniz demek. Yani metro ile dünyaya erişebileceksiniz. Medeniyet bu, hizmet bu” dedi.


Başkan Topbaş metronun yanı sıra Taşdelen Meydanı’nın planlamasını yaptıklarını ve oraya 55 bin metrekarelik bir kent meydanı oluşturacaklarını da ifade ederek, “İnsanların buluştuğu, bir araya geldiği, eğlencelerin düzenleneceği bir meydana da kavuşmuş olacaksınız” diye konuştu.


Çekmeköy nikah salonuna kavuşuyor


“Çekmeköy yarın, dünden daha güzel olacak” diyen Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün burada açılışını yaptığımız kültür merkezi size hizmet verecek. Çekmeköy’ün daha fazla kültür merkezine ihtiyacı var ama bu bir başlangıç. Bir nikah salonunun temelini atıyoruz. Taşdelen’e yakın bir yerde, Çekmeköy’e yakışır güzel bir nikah salonu yapıyoruz. Bu nikah salonu ile artık başka ilçelere gitme ihtiyacı duymayacaksınız. Sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak, insanlarımızı oradan mutluluğa yolcu edeceğiz.” 


Başkan Topbaş ayrım gözetmeksizin hizmete devam ettiklerini belirterek, “Çekmeköy’e 445 Milyon 71 Bin TL yatırım yaptık. Metrolar gelince bu daha da artacak. Silivri’ye yaptığımız 1 Milyar 730 Milyon TL. Hizmette hiç ayrım yapmıyoruz. Çünkü biz hizmeti insana, vatana, millete yapıyoruz. Ardı arkası kesilmeyen yatırımlar yapmaktayız. Daha çok hizmet yapacağız” dedi.


“İstanbul dünyada bir numara olacak”


Yaptıkları yatırımlarla İstanbul’un dünyadaki rekabet gücünü artırdıklarını ifade eden Başkan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle tamamladı: “10 yılda 60 Milyar TL yatırım yaptık. Bu yılki yatırım bütçemiz 8.5 Milyar TL. Bu hem şehrin gelişmesi demek hem de aş, iş, istihdam demek. Yaptığımız yatırımlar dünyadaki rekabet gücümüzü artırdı. Dünya İstanbul’u izliyor. Dün ziyaretimize gelen Londra Finans Merkezi Belediye Başkanı Sayın Fiona Woolf, İstanbul’un finans merkezi olması çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve Londra Finans Merkezi ile bağlantı kurmak istediklerini söyledi. İstanbul, 19. yüzyılda dünyanın finans merkeziydi. Biz İstanbul’u yine aynı konuma getirerek dünyada etkin kılmaya çalışıyoruz. Dünyadaki tüm trafik kontrol merkezlerini izliyoruz, takip ediyoruz. Şu anda İstanbul trafik kontrol merkezi dünyada bir numara. Çünkü biz her şeyde bir numara olmak zorundayız. Geçmişte böyleydi bu ülke. Kaybettiklerimizi telefi etmek için çok çalışmamız gerekiyor.”


Çekmeköy’de açılışı yapılan Yatırımlar; 


- Çekmeköy Alemdağ Sosyal ve Kültür Merkezi

- Çekmeköy Meydan Düzenlemesi

- Çekmeköy Nişantepe Parkı

Temeli atılan yatırımlar;

- Çekmeköy Pazar Yeri ve Çevre Düzenlemesi

- Çekmeköy Nikah Salonu




İBB


Geri Dön