26 / 04 / 2024

Üsküdar-Çekmeköy-Ümraniye metrosu ne zaman açılacak?

Üsküdar-Çekmeköy-Ümraniye metrosu ne zaman açılacak?

Üsküdar-Çekmeköy-Ümraniye metrosu 2016 yılının son çeyreğinde hizmete açılacak. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2016 yılından itibaren kentsel dönüşüm adına hızlı gelişmelerin yaşanacağını kaydetti.



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2016 yılından itibaren Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hızlı gelişmelerin yaşanacağını ve ilçenin cazibesinin daha da artacağını kaydederek projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkmen, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun gelecek yılın son çeyreğinde eylül-ekim ayı gibi hizmete açılacağını söyledi. Şu anda çalışmaların yoğun bir şeklide devam ettiğini, metronun etap etap değil bir bütün halinde hizmete açılmasının planlandığını ifade eden Türkmen, "Türkiye'nin ilk akıllı metrosu olacak. Vatmanı olmadan merkezi sistemden kumanda edilerek vagonlar hareket edecek" bilgisini verdi. 

2016 KENTSEL DÖNÜŞÜM YILI OLACAK


Üsküdar'da kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Hilmi Türkmen, ülke olarak kentsel dönüşüm projelerine başlamanın elzem olduğunu ve bir an önce bu konu hakkında adım atılması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin ve İstanbul'un deprem kuşağında olduğunun yadsınamaz bir gerçek olduğunu ifade eden Türkmen, Üsküdar Belediyesi olarak özellikle Çengelköy, Beylerbeyi, Küplüce, Yavuztürk, Nato Yolu gibi boğaz planlarının olduğu bölgelerde dönüşüm çalışmalarına başladıklarını söyledi.


HAREM'DEN BEYLERBEYİ'NE UZANAN MEYDAN GELİYOR


Marmaray'ın açılmasıyla Üsküdar esnafının yüzünün güldüğünü anlatan Türkmen,  Marmaray  açılmazdan evvel 20 kasa balık satan bir balıkçının Marmaray'ın açılmasından sonra 60 kasa balık sattığını, 3 bin TL ciro yapan bir iş yerinin şu anda 7 bin TL ciro yaptığını söyledi. Büyükşehir belediyesinin yakında ihaleye çıkacağını dile getiren Türkmen, "Üsküdar Meydan'a da inşallah ilk kazmayı 2016 yılının haziran-temmuz ayında vuruyoruz. Belediyemiz yakında yeni hizmet binasına taşınacak. Oraya taşınır taşınmaz mevcut binamızı yıkıp yerine güzel bir meydan yapacağız" dedi.


'EMLAK FİYATLARI YÜZDE 300-500 ARTTI'


Çamlıca Tepesi'ndeki vericilerin/antenlerin kaldırılmasının yıllardır konuşulan bir mevzu olduğunu anlatan Türkmen, nihai kararın verildiğini ve Çamlıca Camisi hizmete açıldığında vericilerin de oradan kaldırılacağını aktardı. Marmaray, metro ve Avrasya Tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptığını ifade eden Türkmen, "Raylı sistemler ve Çamlıca Cami Üsküdar'daki emlak fiyatlarını artırdı. Çamlıca civarındaki arsa fiyatları yüzde 300-500 civarında arttı. Bu projeler hizmete geçtikten sonra Üsküdar'daki emlak fiyatları yüzde 30-40 düzeyinde artacak" dedi.


Vatan


Geri Dön