19 / 04 / 2024

Üsküdar Çengelköy'e sosyal tesis yapılacak!

Üsküdar Çengelköy'e sosyal tesis yapılacak!

Üsküdar Çengelköy'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait yaklaşık 17 bin metrekarelik alana yeni bir sosyal tesisin yapılması, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.




Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ekim ayı toplantısının 4. birleşimi, Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi. 


Meclis'te, Boğaz'ın yanında bulunan Çengelköy Mahallesi'ndeki yaklaşık 17 bin metrekarelik alana Büyükşehir'e ait sosyal tesis yapılmasına ilişkin "Çengelköy Sosyal Tesis Projesi"nin yer aldığı komisyon raporu oylamaya sunuldu. 


Oylama sırasında söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, sosyal tesis yapılacak alanın daha önce futbol sahası ve şimdi de İSPARK tarafından otopark olarak kullanıldığını belirtti. 


Çoban, Çengelköy'de Boğaz'ın bitişiğinde herhangi bir sosyal tesis ya da yapılaşmanın ulaşımı olumsuz etkileyeceğini öne sürerek, "O bölgede de sosyal tesis ihtiyacı yok. Tarihi bir çınar altı var. Buranın boş alan olarak kalması daha uygun olacaktır" dedi. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Lütfi Arı ise Boğaz'dan her kesimden vatandaşın istifade etmesi gerektiğini ifade ederek, "İBB'nin 20'ye yakın sosyal tesisi var. 2 yıl önce bu tesislere 8 milyon ziyaretçi geldi. Burada da Boğaz'ın kenarında Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesisi yapılacak. Bu tesisten imkanı sınırlı insanlar fayda sağlayacak" diye konuştu. 


Meclis'te oylamaya sunulan rapor, oy çokluğuyla kabul edildi. 


Raporun komisyon görüşünde, "Üsküdar ilçesi, 809 ada, 35-36-37-38-39-40-4142-43 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği teklifi incelenmiş olup, kamu yararı taşıdığından ve sosyal tesis yapımı amaçlandığından komisyonumuzca uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi. 


Yeni Çağrı






Geri Dön