19 / 04 / 2024

Üsküdar Mehmet Akif Ersoy'da kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

Üsküdar Mehmet Akif Ersoy'da kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

Kentsel dönüşümün tüm hızıyla devam ettiği Üsküdar’da, Yavuztürk’ten sonra ikinci kentsel dönüşüm ofisi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde açıldı. Açılış töreninde vatandaşlara etli pilav dağıtıldı.




Kentsel dönüşümün tüm hızıyla devam ettiği Üsküdar’da, Yavuztürk’ten sonra ikinci kentsel dönüşüm ofisi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde açıldı. Açılış töreninde vatandaşlara etli pilav dağıtıldı.


Üsküdar Belediyesi, ilçedeki Kentsel Dönüşüm konusunda çözümü hızlandırmak için ikinci dönüşüm ofisini açtı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki dönüşüm ofisi açışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Başkan Türkmen açılışta vatandaşlarla yakından ilgilendi.


Kentsel Dönüşüm Ofisinin açılış konuşmasını yapan Başkan Türkmen, “Kentsel Dönüşümü ertelemek için önümüzde bir engel kalmadı. Önümüzdeki en büyük engel imar sorunuydu. Bize her gittiğimiz toplantı da ‘bizim imar işleri ne olacak’ diye sorular soruyordunuz. Seçim öncesi size vaatlerde bulunduk. Biz bu sorunu çözeceğiz dedik. Şimdi ise kentsel dönüşüm Üsküdar’da olacak. Boğaz bölgesinde bu iş tamamdır diye ben size söz verdim. Ben şimdi size Belediye Başkanı sıfatıyla 19 Kasım günü alınan kararlara göre söylüyorum. Bu bölgede imarla ilgili bir problem yoktur. Bu bölgede ki problem artık imar değildir. Bu alanın değeri ve imarı bire beş oldu. Bu alan 0,3 emsaldi, 1,5 emsal oldu” dedi.


Başkan Türkmen’in konuşmasının ardında, protokol üyeleri ve mahalle sakinleri ile birlikte ofisin kurdele kesim töreni yapıldı. Ofisi inceleyen başkan Türkmen, mahalle sakinleriyle kentsel dönüşüm hakkında sohbet etti.


"MAHALLEMİZ GÜZEL BİR YER HALİNE GELECEK"

Mahalle sakinlerinden Osman Hayta, kentsel dönüşüme destek verdiklerini söyleyerek, “Dönüşümle ilgili bilgileri almaya geldik. Başkanımın da dediği ailemiz biraz kalabalık. Burada olmayan kardeşlerim ve ailem var onlarla konuşacağım. Eğer şartlar oluşursa tabi ki memnuniyetle topluma ayak uydurmak için buradayız. Yaşadığımız alanda ulaşım sıkıntılı, alışveriş sıkıntılı yani başka yerlerde olanları görünce imreniyoruz. Biz bu imkanların bizim de olmasını istiyoruz. Eğer ki şartlar oluşursa memnuniyetle evet deriz” diye konuştu.


Mehmet Akif Ersoy mahallesinde 5 daire ve 1 dükkanı olduğunu dile getiren Gülfidan Acar, “Eğer ki istediğimi verirlerse kentsel dönüşüm istiyorum. Kentsel dönüşümün gelmesiyle beraber gecekondulardan kurtulacağız. Bizim mahallemiz güzel bir yer haline gelecek. 1975 yılında buraya geldik ve kendimiz biriktirip ellerimizle yaptık” şeklinde konuştu.


Hürriyet




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Kentsel dönüşümün tüm hızıyla devam ettiği Üsküdar'da, Yavuztürk'ten sonra ikinci kentsel dönüşüm ofisi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde açıldı. Açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. 


'SÖZ VERMİŞTİM' 

Başkan Türkmen, "Kentsel dönüşümü ertelemek için önümüzde engel kalmadı. En büyük engel imar sorunuydu. Bize her gittiğimiz toplantıda 'Bizim imar işleri ne olacak' diye sorular soruyordunuz. Seçim öncesi size vaatlerde bulunduk. 'Biz bu sorunu çözeceğiz' dedik. Şimdi ise kentsel dönüşüm Üsküdar'da olacak. Boğaz bölgesinde bu iş tamamdır diye size söz verdim. Şimdi size belediye başkanı sıfatıyla 19 Kasım günü alınan kararlara göre söylüyorum. Bu bölgede imarla ilgili bir problem yoktur. Bu bölgedeki problem artık imar değildir" diye konuştu. 



Habertürk


Haber İstanbul Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kentsel dönüşüm ofisi açıldı Kentsel dönüşümün tüm hızıyla devam ettiği Üsküdar'da, Yavuztürk'ten sonra ikinci kentsel dönüşüm ofisi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde açıldı. Açılış töreninde vatandaşlara etli pilav dağıtıldı. 

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki Kentsel Dönüşüm konusunda çözümü hızlandırmak için ikinci dönüşüm ofisini açtı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki dönüşüm ofisi açışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Başkan Türkmen açılışta vatandaşlarla yakından ilgilendi. 


Kentsel Dönüşüm Ofisinin açılış konuşmasını yapan Başkan Türkmen, "Kentsel Dönüşümü ertelemek için önümüzde bir engel kalmadı. Önümüzdeki en büyük engel imar sorunuydu. Bize her gittiğimiz toplantı da 'bizim imar işleri ne olacak' diye sorular soruyordunuz. Seçim öncesi size vaatlerde bulunduk. Biz bu sorunu çözeceğiz dedik. Şimdi ise kentsel dönüşüm Üsküdar'da olacak. Boğaz bölgesinde bu iş tamamdır ve ben size söz verdim. Ben şimdi size Belediye Başkanı sıfatıyla 19 Kasım günü alman kararlara göre söylüyorum. Bu bölgede imarla ilgili bir problem yoktur. Bu bölgede ki problem artık imar değildir. Bu alanın değeri ve imarı bire beş oldu. Bu alan 0,3 emsaldi, 1,5 emsal oldu" dedi. 


Başkan Türkmen'in konuşmasının ardında, protokol üyeleri ve mahalle sakinleri ile birlikte ofisin kurdele kesim töreni yapıldı. Ofisi inceleyen başkan Türkmen, mahalle sakinleriyle kentsel dönüşüm hakkında sohbet etti. 

Mahalle sakinlerinden Osman Hayta, kentsel dönüşüme destek verdiklerini söyleyerek, "Dönüşümle ilgili bilgileri almaya geldik. Başkanımın da dediği ailemiz biraz kalabalık. Burada olmayan kardeşlerim ve ailem var onlarla konuşacağım. Eğer şartlar oluşursa tabi ki memnuniyetle topluma ayak uydurmak için buradayız. Yaşadığımız alanda ulaşım sıkıntılı, alışveriş sıkıntılı yani başka yerlerde olanları görünce imreniyoruz. Biz bu imkanların bizim de olmasını istiyoruz. Eğer ki şartlar oluşursa memnuniyetle evet deriz" diye konuştu. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön