29 / 03 / 2024

Üsküdar metro hattı emlak fiyatlarını arttırdı!

Üsküdar metro hattı emlak fiyatlarını arttırdı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2016 yılından itibaren Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hızlı gelişmelerin yaşanacağını ve ilçenin cazibesinin daha da artacağını kaydetti.



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2016 yılından itibaren Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hızlı gelişmelerin yaşanacağını ve ilçenin cazibesinin daha da artacağını kaydederek, "Üsküdar-Çekmeköy-Ümraniye metrosu 2016 yılının son çeyreğinde eylül-ekim gibi hizmete açılacak" dedi. Üsküdar'daki devam eden yatırımlar, kentsel dönüşüm ve geleceğe ilişkin projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Türkmen, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun gelecek yılın son çeyreğinde eylül-ekim ayı gibi hizmete açılacağını söyledi. İstanbul'da trafiğin en yoğun olduğu ilçelerden birinin Üsküdar olduğuna dikkati çeken Türkmen, şöyle devam etti: "Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçilecekse Üsküdar'a ayak basacaksınız. Boğaz Köprüsü'nden araçla, denizden vapurla ya da denizin altından Marmaray'la geçeceksiniz. Dolayısıyla Üsküdar'ın ulaşımla ilgili bazı sorunları var. Üsküdar en önemli ulaşım akslarından biri.  Marmaray  Üsküdar'a ilgiyi çok artırdı. Aynı şekilde Üsküdar-Ümraniye metro hattı da bitirilince ilginin çok fazla artacağını göreceğiz. Ayrıca Üsküdar'ın Ümraniye sınırındaki mahalleleri de metroyu kullanacağından otomobil sayısında azalma göreceğiz. Aynı şekilde gelecek yıl Avrasya Tüp Geçit projesi de hizmete açılacak. Harem'den Yenikapı'ya. Bu da boğaz trafiğinin yükünü alacak ve araç yoğunluğu azalacak. Boğaz trafiği şişince Beylerbeyi, Kuzguncuk, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı bölgelerinde yoğunluk artıyor. Araç sahipleri proje bitince Haremi kullandıkları takdirde araç trafiğinin rahatlayacağını öngörüyoruz." 


"2016 kentsel dönüşüm yılı olacak" 

Üsküdar'da kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Hilmi Türkmen, ülke olarak kentsel dönüşüm projelerine başlamanın elzem olduğunu ve bir an önce bu konu hakkında adım atılması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin ve İstanbul'un deprem kuşağında olduğunun yadsınamaz bir gerçek olduğunu ifade eden Türkmen, Üsküdar Belediyesi olarak özellikle Çengelköy, Beylerbeyi, Küplüce, Yavuztürk, NATO Yolu gibi boğaz planlarının olduğu bölgelerde dönüşüm çalışmalarına başladıklarını söyledi. 


"Harem'den Beylerbeyi'ne uzanan meydan geliyor" Marmaray'ın açılmasıyla Üsküdar esnafının yüzünün güldüğünü anlatan Türkmen, Marmaray açılmazdan evvel 20 kasa balık satan bir balıkçının Marmaray'ın açılmasından sonra 60 kasa balık sattığını, 3 bin TL ciro yapan bir iş yerinin şu anda 7 bin TL ciro yaptığını söyledi. Marmaray'dan sonra Üsküdar'a Avrupa yakasından ulaşımın çok rahatladığını ifade eden Türkmen, "Marmaray ile iki yaka 4 dakika, teşekkürler büyük Usta" diye sloganın olduğunu dile getirdi. 


"Emlak fiyatları %300-500 arttı" 

Çamlıca Tepesi'ndeki vericilerin/antenlerin kaldırılmasının yıllardır konuşulan bir mevzu olduğunu ve bununla ilgili hem büyükşehir belediyesi hem de bakanlık düzeyinde çalışmalar yapıldığını anlatan Türkmen, nihai kararın verildiğini ve Çamlıca Camisi hizmete açıldığında vericilerin de oradan kaldırılacağını aktardı. Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptığını ifade eden Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut. Raylı sistemler ve Çamlıca Cami Üsküdar'daki emlak fiyatlarını artırdı. Çamlıca civarındaki arsa fiyatları yüzde 300-500 civarında arttı. Bu projeler hizmete geçtikten sonra da Üsküdar'daki emlak fiyatları yeniden yüzde 30-40 düzeyinde artacak" dedi. 


Önce Vatan 


Geri Dön