19 / 04 / 2024

Üsküdar metrosu Ekim 2016'da açılıyor!

Üsküdar metrosu Ekim 2016'da açılıyor!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2016 yılından itibaren Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hızlı gelişmelerin yaşanacağını ve ilçenin cazibesinin daha da artacağını kaydetti.



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2016 yılından itibaren Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hızlı gelişmelerin yaşanacağını ve ilçenin cazibesinin daha da artacağını kaydederek, “Üsküdar-Çekmeköy-Ümraniye metrosu 2016 yılının son çeyreğinde eylül-ekim gibi hizmete açılacak” dedi.


Şu anda çalışmaların yoğun bir şeklide devam ettiğini, metronun etap etap değil bir bütün halinde hizmete açılmasının planlandığını ifade eden Türkmen, “Türkiye'nin ilk akıllı metrosu olacak. Vatmanı olmadan merkezi sistemden kumanda edilerek vagonlar hareket edecek” bilgisini verdi.


ÜSKÜDAR'DA FİYAT ARTIŞI YÜZDE 500

Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptığını ifade eden Türkmen, “İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut. Raylı sistemler ve Çamlıca Cami Üsküdar'daki emlak fiyatlarını artırdı. Çamlıca civarındaki arsa fiyatları yüzde 300-500 civarında arttı. Bu projeler hizmete geçtikten sonra da Üsküdar'daki emlak fiyatları yeniden yüzde 30-40 düzeyinde artacak” dedi. Marmaray'ın açılmasıyla Üsküdar esnafının yüzünün güldüğünü anlatan Türkmen, açılış öncesi 20 kasa balık satan bir balıkçının Marmaray'ın açılmasından sonra 60 kasa balık sattığını, 3 bin TL ciro yapan bir iş yerinin şu anda 7 bin TL ciro yaptığını söyledi.


Trafik rahatlayacak

İstanbul'da trafiğin en yoğun olduğu ilçelerden birinin Üsküdar olduğuna dikkati çeken Türkmen, şöyle devam etti: “Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçilecekse Üsküdar'a ayak basacaksınız. Boğaz Köprüsü'nden araçla, denizden vapurla ya da denizin altından Marmaray'la geçeceksiniz. Dolayısıyla Üsküdar'ın ulaşımla ilgili bazı sorunları var. Üsküdar en önemli ulaşım akslarından biri.  Marmaray  Üsküdar'a ilgiyi çok artırdı."


Yeni Şafak


Geri Dön