29 / 03 / 2024

Üsküdar Meydanı Marmaray nedeniyle 2013 'te tamamlanacak!

Üsküdar Meydanı Marmaray nedeniyle 2013 'te tamamlanacak!

Kadir Topbaş, “Üsküdar Meydanı Marmaray nedeniyle 2013 'te tamamlanacak, ama trafik ortadan kalkacak ve çok güzel bir şehir meydanı ortaya çıkacak



 Üsküdar Meydanı 'nın yayalaştırılması projesi kapsamında belediye binasının yıkılarak meydana ekleneceğini açıklayan Başkan Kadir Topbaş, “Üsküdar Meydanı  Marmaray  nedeniyle 2013 'te tamamlanacak, ama trafik ortadan kalkacak ve çok güzel bir şehir meydanı ortaya çıkacak. Taksim Meydanı 'nı da Haziran ayında yeniden inşa edeceğiz ” dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Meydanı 'nın yayalaştırılması projesi kapsamında belediye binasının yıkılarak meydana ekleneceğini belirterek, “Üsküdar meydanı Marmaray nedeniyle 2013 'te tamamlanacak, ama trafik ortadan kalkacak ve çok güzel bir şehir meydanı ortaya çıkacak. Taksim Meydanı 'nı da Haziran ayında yeniden inşa edeceğiz ” dedi.

Marmaray'ın Üsküdar İstasyonu 'nda arkeolojik çalışmalar nedeniyle kazı ve inşaat süresinin uzadığını vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, “Maalesef Üsküdar'da çalışma bir kaç yıldan beri sürüyor ve 2013'e kadar sıkıntı olacak. Burada trafiği by pass edecek bir düzenleme yapıyoruz. O çalışmayı devreye soktuğumuz zaman trafik sıkıntısı ortadan kalkacak. Burada ciddi anlamda bir trafik sıkıntısı var. Tamamlandığı zaman da Üsküdar'da çok güzel bir şehir meydanı ortaya çıkacak ” diye konuştu.

çağlayan Meydanı inşaatını 6 ayda bitireceklerine dikkat çeken Başkan Topbaş, “Aynı şekilde Taksim'de Haziran'da çevre düzenlemesi çalışmasına başlamayı hedefliyoruz. Taksim'de trafiği yer altına almak suretiyle meydan anlayışını orada etkili olarak hissettirmek istiyoruz. Buna benzer şehrin başka noktalarında da meydan çalışmalarımız var ” şeklinde konuştu.

Belediye binası yıkılarak yayalara açılacak

Öte yandan, Üsküdar Meydanı 'nın yayalaştırılması projesi kapsamında belediye binası yıkılarak yeni yerine inşa edilecek. Üsküdar Meydanı 'nda yer alan belediye binası çavuşdere Caddesi üzerinde otopark olarak kullanılan 30 dönümlük alana taşınacak. Konuyla ilgili karar İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 'nde alındı.

Belediye Meclisi 'nde oybirliğiyle alınan karara göre; Üsküdar Valide-i Atik Mahallesi 'nde “Spor, Kültür tesisi ve otopark ” alanı olarak belirlenen alan “Belediye hizmet birimleri alanı ”, “Spor tesis alanı ” ve “Ticaret- Hizmet alanı ”na alındı.
 
Komisyon raporunda, Ulaşım Planlama Müdürlüğü 'nün, “Söz konusu alanının cephe aldığı yolların genişliklerinin sağlanabilmesi için yollara gerekli bedelsiz terklerin yapılması, yeterli otopark alanı ayrılması ve zemin altı kullanımının kamuya açık otopark alanı şeklinde düzenlenmesi, ulaşım bağlantılarının yapılması ” koşuluyla ulaşım açısından uygun olduğu görüşüne yer verildi.
 
Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü, İSKİ ve Spor İl Müdürlüğü 'nün de şartlı görüşleri doğrultusunda hazırlanan rapora göre, yeni yapılacak belediye binasında belediye hizmetlerine yönelik tesislerin yanında sosyal kültürel tesisler, nikah dairesi, bilgi evleri, açık-kapalı spor tesisleri de olacak.
İBB


Geri Dön