29 / 03 / 2024

Üsküdar Mihrimah Sultan Camii ibadete açıldı!

Üsküdar Mihrimah Sultan Camii ibadete açıldı!

Üsküdar’da bulunan Mihrimah Sultan Camii, 2 yıl süren restorasyon çalışmasının ardından ibadete açıldı. Açılışa katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bugüne kadar milyonların secde ettiği camimizi restore etmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz.” dedi...




Üsküdar’da bulunan Mihrimah Sultan Camii, 2 yıl süren restorasyon çalışmasının ardından ibadete açıldı. Açılışa katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Mihrimah Sultan Camii için 8 milyon masraf yaptık. Bugüne kadar milyonların secde ettiği camimizi restore etmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz.” dedi. 


Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan adına Mimar Sinan tarafından yapılan Mihrimah Sultan Camii’nin 2 yıl süren restorasyonu tamamlandı. Cami bugün, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla yeniden ibatede açıldı. Açılışta İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da bulundu. Açılış kurdelesi kesilmeden önce konuşma yapan Arınç, Mihrimah Sultan ve Mihrimah Sultan Camii hakkında bilgi verdi. Restorasyona 2011 yılında başlandığını hatırlatan Arınç, “Yaklaşık 2 yıl içine bitirildi. Bugüne kadar camimiz için 8 milyona yakın bir masraf yaptık. Ecdadımızın bize armağan olarak verdiği, bugüne kadar milyonların secde ettiği camimizi restore etmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı. 


Valide Celil Camii’nin de restorasyonuna başlanacağı bilgisini veren Arınç, “İnşallah kısa zamanda biter ve bir an önce açılır. Buraya gelirken 2 önemli vakfı ziyaret ettim. Bunlardan birisi Atik Valide Külliyesi’dir. Orası 24 bin metrekare üzerinde, geçmişte medrese olarak inşa edilen ve külliye olarak hizmet veren bir yerimizdir. Gün gelmiş cezaevine dönüştürülmüş, gün gelmiş imam hatip lisesi olarak hizmet etmiş. Ama biz yeniden restore ediyoruz ve orayı Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nin fakülteleri, yüksekokulları için hazırlıyoruz. Ne mutlu orada öğretim üyesi olarak, öğrenci olarak görev yapacak insanlara.” şeklinde konuştu. 11 yıl yılda 3 bin 500 eserin restore edildiğini hatırlatan Arınç, bu kapsamda 3 katrilyona yakın masraf yapıldığını ve 70 bin insan için de istihdam sağlandığını kaydetti. 


Rahmi Yaran’ın dua etmesinin ardından caminin açılışı yapılarak Cuma namazı kılındı. Arınç namaz sonrası gazetecilerin sorularını cevapsız bırakarak camiden ayrıldı. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön