19 / 04 / 2024

Üsküdar-Sancaktepe metro hattı inşaat çalışmaları devam ediyor!

Üsküdar-Sancaktepe metro hattı inşaat çalışmaları devam ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında startı Ümraniye'den verilen Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe Metro İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Metro hattının uzunluğu 17 kilometre olacak.



 İSTANBUL İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında startı Ümraniye'den verilen Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe Metro İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu yakasının trafik sorununa önemli ölçüde çözüm getirecek olan bu metro hattının uzunluğu 17 kilometre olacak. 


Üsküdar vapur iskelesi önünden başlayacak olan Metro, Altunizade Capitol Alışveriş Merkezi, Çamlıca, Kısıklı, Ümraniye, Dudullu Şile Yolu Kavşağı ve Çekmeköy güzergâhında çalışacak. 

Ümraniye, Çarşı, Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu ve Necip Fazıl olmak üzere Metro'nun 9 istasyonu bulunuyor. 


Çalışmalar sırasında trafiğe kapalı olan Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nin tek şeridi ise trafiğe açıldı. Çalışmaların sürdüğü bir başka yer olan Ümraniye Santral mevkii ise yakın zamanda tek şerit olarak trafiğe açılacak. 


Delme tünel teknolojisi ile yapılan Metro da toplam 16 adet istasyon bulunuyor. Tek yönde saatte 45 bin yolcu taşıyacak olan Metro'nun ortalama seyahat süresi 27 dakika olacak. 

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı projesi içerdiği güzergahın trafik sorununa çözüm olmasının yanı sıra bölgenin sosyal ve iktisadi kalkınmasına da olumlu etkilerde bulunacakken, hattın ileride Sultanbeyli ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na uzatılması planlanmakta. 

Vatandaşların uzun süredir metro çalışmasından dolayı Ümraniye trafiğine katlanması bir süre daha devam edeceğe benziyor. 


Tünaydın 


Geri Dön